Film

Skribent

Anton Skoglar

18 april 2022 | 20:00

Streamingpremiär: Nu släpps "Scream" på Paramount+

Vinterns skräcksuccé är snart tillgänglig för streaming. På tisdag kan vi äntligen se "Scream" på Paramount+.
1996 kom skräckkungen Wes Craven (vila i frid) ut med sin nya film "Scream". Filmen gjorde succé som en läskig men också rolig och innovativ film med mycket meta-inslag. "Scream" kanske inte förändrade men utvecklade vad skräckfilm kan vara. 
 
26 år och ytterligare tre filmer senare återvänder Ghostface till Woodsboro och sätter återigen skräck i staden. Även några av originalkaraktärerna återvänder för att en gång för alla göra slut på Ghostface. 
 
Franchisen introducerar även några nya (möjligtvis) framtida stjärnor som alla levererar bra prestationer. I synnerhet Jenna Ortega i rollen som Tara som även gör succé på bio i skrivande stund med ytterligare en skräckis i form av ”X”. Kanske har vi en ny skräckdrottning i stan. Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gilett ("Ready or Not") tar över facklan från Craven och förvaltar arvet väl. 
 
 
"Scream" lyckades väl på biograferna med totalt 140 miljoner dollar inspelade globalt och nu kan äntligen alla vi som njöt av "Scream" på bio återbesöka den igen hemma i soffan. Ni som inte har sett den än har även ni möjlighet såklart att krypa ner hemma  soffan med en skål popcorn och njuta av högklassig och nostalgisk skräck. 
 
Den 19 april går det att streama "Scream" på Paramount+. I samma veva släpps den som hyrfilm på digitala tjänster som SF Anytime.
| 18 april 2022 20:00 |