Film

Skribent

MovieZine

15 november 2021 | 08:22

”Scream” kan få fler uppföljare

2022 års reboot kan bli början på en ny franchise, enligt regissören.
Skräckåret 2022 kickar igång med ett välbekant skrik. I januari kommer rysaren som återvänder till staden Woodsboro, där en copycat-mördare tar upp masken och kniven. Filmserien som började med 1996 års ”Scream” i regi av Wes Craven har många fans som ser fram emot det nya kapitlet med försiktig optimism - även om den första trailern var något svag.

Men om femte ”Scream” blir en succé hoppas regissörerna få göra fler. Tyler Gillett och Matt Bettinelli-Olpin, ”Ready or Not”-duon som tar över Wes Cravens baby, tror att det finns utrymme för ytterligare filmer, enligt en intervju med Total Film:

- De nya karaktärerna är underbara. De gamla skådespelarna är underbara. Jag tror att vi och manusförfattarna har hittat något, en verklig anledning för nästa historia att existera. Vi vet att det finns mer bensin i tanken. Det finns fler historier att berätta i Woodsboro och om de här karaktärerna, det är säkert, säger Gillett.
 
 
Manusförfattarna Guy Busick (”Castle Rock”) och James Vanderbilt (”Zodiac”) har skrivit manus till nya ”Scream”, där originalkaraktärerna Sidney Prescott, Dewey Riley och Gale Weathers dras in i ett nytt mordmysterium.

Filmen får svensk biopremiär 14 januari.
| 15 november 2021 08:22 |