Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 oktober 2022 | 09:00

Scorsese regisserar "Gangs of New York"-serie

Leonardo DiCaprio och Daniel Day-Lewis spelade i gangsterdramat från 2002. Den nya serien ska följa helt andra karaktärer i en blodig fight om makten.
Martin Scorsese återbesöker en av sina gamla filmer. Hans dramaepos "Gangs of New York", som nominerades till tio Oscars år 2003, får en nytolkning i tv-rutan - med andra karaktärer.
 
I filmen om den organiserade brottsligheten i 1800-talets New York syntes Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz och Daniel Day-Lewis i rollistan. Scorsese kommer själv att regissera seriens två första avsnitt, skriver Deadline.
 
 
Detta är dock en annan version av "Gangs of New York"-serien än den som var aktuell för nio år sen. Redan år 2013 talades det om en tv-förlängning av filmen. Då kommenterade Scorsese:
 
- Den här tiden i amerikansk historia är rik på karaktärer och berättelser som vi inte fick plats med i en tvåtimmars film. En tv-serie ger oss både tiden och den kreativa friheten att blåsa liv i denna färgstarka värld, med alla de konsekvenser den hade och fortfarande har i vårt samhälle.
 
Miramax TV och manusförfattaren Brett Leonard (aktuell med "Shantaram" på Apple TV+) står bakom projektet. Vilket tv-bolag eller streamingtjänst som nappar är inte känt ännu.
| 14 oktober 2022 09:00 |