Skribent

Patrik Jonsson

20 oktober 2011 | 19:30

Scorsese gör drama med Jagger

I veckans TV-rapporter berättar vi att Dick Wolf ska göra ny serie för HBO och att SVT kommer att börja sända "Homeland" i höst.

Vi tar och drar igång den här artikeln med HBO och det kommer att handla mer om HBO längre fram då rätt så mycket matnyttig information har släppts från kanalen under den gångna veckan. Martin Scorsese som senast jobbade med "Boardwalk Empire" har ett nytt projekt på gång tillsammans med ingen mindre än Rolling Stones legenden Mick Jagger. Det hela ska bli ett drama som ska kretsa kring en musikproducent på 70-talet. Ja det här låter ju milt uttryckt inte så pjåkigt, vi får verkligen hoppas på att serien plockas upp!

Ryan Murphy, skaparen av familjevänliga "Glee" och av den senare, inte alltför familjevänliga "American Horror Story" har nu gått tillbaka till att bli "trevlig" igen. Han har nämligen skapat en ny komediserie för NBC, ja självklart NBC. Jag tror banne mig att de håller på att försöker att slå något slags rekord vad det gäller att starta och lägga ned komediserier. Hursomhelst så ska serien handla om ett homosexuellt par och en kvinna som hjälper dem att starta en familj. Serien har ännu ingen titel men jag återkommer säkerligen snart nog med fler detaljer kring det hela.

Världen är bra liten, för lustigt nog så har även HBO ett snarlikt projekt på gång. Kanalen håller nämligen på att tar fram en adaption på filmen "The Kids Are All Right" som kretsade kring ett lesbiskt par och deras spermadonator som hjälpte dem att starta en familj. Ännu så länge så har endast ett pilotavsnitt beställts, men denna serie är alltså på god väg att bli verklighet. HBO vs. NBC, vilken kanal tror ni att kommer att gå vinnande ut ur striden? Äh glöm det förresten, för enkelt.

Mer HBO. Dick Wolf, skaparen av en cirka 87 stycken olika "Law & Order", håller på att arbetar med en serie för just HBO. Det hela ska bli en dramaserie som ska utspela sig på 50-talet och fokusera på ett team med snillen som är satta att stoppa avfyrandet av ett kärnvapen. Dick Wolf kan om han vill och HBO vet vi att kan, så visst kan väl det här bli något att fästa ögonen vid då det väl blir aktuellt.

Och ännu mer; Mark V. Olsen och Will Scheffer, männen bakom dramaserien "Big Love" håller på att utvecklar ännu en okonventionell kärlekshistoria. "China Doll" heter serien som ska kretsa kring ett par och deras mer eller mindre mänskliga robot. HBO hävdar dock att detta INTE ska bli någon Sci/Fi serie. Kanalen har YTTERLIGARE en serie på gång, nämligen ett drama som heter "The Corrections" och är baserad på Jonathan Franzen´s bok från 2001 med samma namn. Diane West och Chris Cooper är redan klara för roller, ingen dålig start på den casten ifall ni frågar mig.

De gamla TV-legenderna Steven Bochco och Davil Milch som bl.a låg bakom den gamla snutserien "NYPD Blue" är tillbaka. De håller just nu på att skapar en ny dramaserie som ska fokusera på en advokat i Washington som bär på en massa mörka hemligheter. Jag antar dock att de flesta advokater i vilken stat/land du ni vill bär på en massa mörka hemligheter, men det är ju ändå goda nyheter att Bochco & Milch är tillbaka. Vill ni ha de dåliga nyheterna också? Okej då, de skapar denna serie för NBC...

Kabelkanalen FX håller verkligen på att jobba arslet av sig, hela fyra nya serier är under produktion. "Bunker" ska kretsa kring en kvinnlig psykolog som arbetar inom polisväsendet, "Laredo" ska bli ett drama som rör sig kring kriminaliteten och allt vad den innebär kring den mexikanska gränsen till U.S.A. "The Americans" ska bli en spionthriller som utspelar sig under 80-talet och slutligen så har vi "Scar Tissue" som ska baseras på gruppen The Red Hot Chili Peppers frontman Anthony Kiedis liv och leverne. Jag kommer att återkomma till dessa serie mer ingående då fler detaljer kring dem har avslöjats. Kanalen har dessutom förnyat "Sons of Anarchy" och gett serien en femte säsong som drar igång nästa höst.

Trevor Munson, som bl.a låg bakom serien "Moonlight", har ett nytt projekt på gång för NBC. Serien heter "Vanish" och ska lägga fokus på en man som hjälper människor i knipa genom att få dem att helt "försvinna". Den gamle "Evil Dead" & "Spiderman"-regissören Sam Raimi kommer att stå som huvudproducent. Vi får väl se hur länge den här serien får andas innan även den "försvinner" från NBC:s sändningschema.

SVT har lagt vantarna på, enligt mig, höstens starkaste nykomling i form av "Homeland". Ni behöver dessutom inte vänta ett helt jäkla år på att de ska börja sända den, utan den kommer att börja att sändas onsdagen den 23:e november, bara att gratulera både kanalen och tittarna! Jag rekommenderar denna varmt. Ja och då vi ändå är inne på SVT så kan jag väl påminna om att de börjar sända gangsterdramat "Boardwalk Empire" lördagen den 29:e oktober, om drygt en vecka alltså.

"The Walking Dead" som drog igång sin andra säsong i söndags på AMC slog alla tidigare rekord vad det gäller tittarsiffror för en kabelkanal. Långt över 11 miljoner(!) såg premiäravsnittet av den andra säsongen vilket fullständigt krossar all konkurrans och därmed också samtliga av AMC´s andra serier. Avsnittet hyllades dessutom av både kritiker och tittare. Kanske det är dags för AMC att tänka om huruvida det är värt att ösa pengar över Wiener och hans "Mad Men" och samtidigt skära ned i en sådan uppenbar succéserie?
Bara för att få lite perspektiv på det hela så kan jag berätta att premiäravsnittet av den (senaste) fjärde säsongen av "Mad Men" hade 2,9 miljoner tittare och var också den säsongens mest sedda avsnitt. 11 miljoner tittare har inte ens många av de markbundna kanalernas större serier, so do the math! Ja och efter dessa monstersiffror så ni kan nog hoppa upp och klappa er på att "The Walking Dead" kommer att få en tredje säsong!

Ja och i sviterna efter denna enorma succé för AMC så är Fox inte sen med att hoppa på det ack så beryktade zombietåget. Kanalen har nämligen planer på att göra en adaption på filmen "Zombieland" från 2009 som hade bl.a störtsköne Woody Harrelson och Jesse Eisenberg i huvudrollerna. Nu älskade jag visserligen "Zombieland" men detta känns varken genomtänkt eller något vidare originellt, dessutom så är ju en uppföljare på filmen planerad att släppas 2013. Nä, det här känns bara som "Kom med något eget!" för min del.

CW har köpt in ett projekt som är skrivet av manusförfattaren till filmen "Easy A", Bert V. Royal. Serien ska handla om en dödlig version av leken "Sanning eller Konsekvens". Ja vi kommer alltså att få följa några unga vuxna (äh, barn) som utmanar varandra och tar leken till den yttersta gränsen. Ja det här riktigt osar det ju CW om, efter häxcirklar och vampyrdagböcker så känns ju övergången till "Sanning eller Konsekvens" rätt så logisk, jag tänker dock inte titta, ja även det rätt så logiskt.

Jag vet faktiskt inte ifall jag har tagit upp detta tidigare? Hursomhelst så kommer den internetbaserade streaming kanalen Netflix, som bl.a tog över och nu sänder serien "Damages", någon gång under nästa år att börja sända sin nya serie "Lilyhammer". I huvudrollen så kommer vi att få se den gamle Springsteengitarristen (Little) Steven Van Zandt, även känd som Silvio Dante i "The Sopranos". Serien kommer dessutom till stor del att utspela sig i vårt grannland Norge. Här är en länk till en längre intervju med Van Zandt där han talar om serien och kanalen, nedanför intervjun så hittar ni även en trailer till serien. Som Springsteen/Little Steven/"The Sopranos"-älskare så är denna så klart en "måste-se-serie" för min del och jag lovar att återkomma så fort premiärdatum och liknande är avslöjade!

"Desperate Housewives" rullar just nu på sin sista säsong men skaparen av serien, Marc Cherry, har redan en ny liknande serie på gång för ABC. Serien går just nu under titeln "The Disorderly Maids of the Neighborhood" (som garanterat kommer att ändras) och ska kretsa kring fem hushållerskor med mexikanskt ursprung, det ryktas även om att ett mord ska finnas med i bilden.

Ja och en artikel utan en nyhet kring en remake går ju icke för sig. *Ding Ding Ding* Veckans Remake; "The Misfits"! Javisst, serien som länge har beskrivits som en korsning mellan "Skins" och "Heroes" ska få slänga sig på remake-båten och segla över atlanten till det stora landet i väst. "The Misfits" har gjort stor succé hemma i England och faktiskt även till viss del i U.S.A. så jag förstår faktiskt inte grejen med det här...men det är det ju å andra sidan väldigt sällan jag gör då det handlar om just remakes. Josh Schwartz som skapade serierna "Gossip Girl" och "Chuck" ligger bakom det hela, ja så ni vet vem ni ska skälla på.

Nyheter i korthet:

Ellen DeGeneres, ni vet hon som dansar och dansar och dansar, håller på att producerar en ny komediserie åt ABC som har titeln "Weitz & Wong".

Den brittiska serien "The Trip" kommer med ganska så stor säkerhet att få en amerikansk version då seriens båda producenter Steve Coogan och Rob Brydon själva ligger bakom det hela.

Cybill Shepherd kommer att göra en gästroll i den andra säsongen av "Franklin & Bash" som har premiär nästa år.

ABC har gett "Revenge" och "Suburgatory" fulla säsonger, varför? Ja jag antar att kanalen inte har något annat att ersätta dem med, däremot så har de lagt ned nyversionen av "Charlie´s Angels", ja någon måtta får det väl ändå vara!? Dessa änglar kan gott och väl vila där uppe i TV-himlen.

TNT har också varit på vrångsidan och gett kalla handen till "Memphis Beat" med Jason "My Name is Earl" Lee. Två säsonger blev det varav den första hade sin charm och den andra bara var godnatt.

Viktiga nyheter! De tre högst betalda skådespelarna i TV-världen är inte ens på TV längre; Charlie Sheen, Ray Romano och Steve Carell, in that order. Låter det konstigt? Jo men mycket är ju rätt så konstigt nuförtiden så vi lämnar detta nu.

En "Behind the Scenes-trailer" har släppts till AMC kommande och mycket lovande västernserie "Hell On Wheels" som har premiär söndagen den 6:e november på just AMC.

Den femte och eventuellt sista säsongen av "Damages" ska få påökning av Ryan Phillippe och han kommer att vara närvarande i stort sett hela säsongen ut.

| 20 oktober 2011 19:30 |