Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 januari 2017 | 13:00

Sci-fi-klassikern "Donnie Darko" kan få en uppföljare

Richard Kelly, som regisserade originalet, är sugen på "något större och mer ambitiöst".
Om du lyckades förstå "Donnie Darko" efter första genomtitten är du nog med största sannolikhet ett geni, men även vi vanliga dödliga kan hitta något att gilla i den mycket originella filmen från 2001. Den är, i brist på ett bättre ord, mysig, helt enkelt. Det är en unik mix av vardaglig coming-of-age-historia, blandat med en bisarr kanin-man.

Filmen fick en "uppföljare" år 2009, men Richard Kelly hade inget med saken att göra och "S. Darko" blev som väntat en stor flopp. 

Nu kan det dock snart vara dags för en riktig fortsättning. I en ny intervju säger Richard Kelly:

- Jag tycker att det finns något mycket större och mer ambitiöst att göra i det där universumet. Det är stort och expansivt och jag tror att det är på tiden att vi kollar på det. Jag vill bara vara säker på att vi har budgeten för att göra det rättvisa så att vi inte behöver kompromissa om något. En till historia i den här världen kräver resurser och vi måste se till att vi har det vi behöver. Jag måste släppa min nästa film först, men sedan kan vi gå tillbaka och kolla på det ordentligt.

Nu återstår bara frågan om vad "Donnie Darko 2" ska handla om, om den någonsin blir gjord. Originalets historia lämpar sig kanske inte så jättebra för en uppföljare, och dessutom har ju alla skådespelare åldrats betänkligt.

Vill du se en uppföljare på "Donnie Darko"?
| 26 januari 2017 13:00 |