Skribent

Patrik Jonsson

17 maj 2012 | 20:01

Schemat för höstens TV-serier

I veckans TV-rapporter berättar vi vilka TV-serier som kommer att visas i höst och vilka som är borta.

Den här veckan så kommer det att handla väldigt mycket om seriers överlevnad, tillika dess begravningar, då de flesta av kanalerna nu under veckan har lyft på locket på allvar. Denna karusell började att snurra redan den förra veckan så det här får väl ses som en slags fortsättning på den artikeln, men nu finner jag faktiskt ingen anledning till att jag ska sitta här och jiddra något mer utan nu kastar vi oss istället rakt in i TV-cirkusen igen!

Vi kan väl börja med NBC som har förnyat "Parenthood", "Whitney", "The Office", "Up All Night", "Parks and Recreation", "Community" (tack och lov!) och "30 Rock". Den sistnämnda gör dock sin allra sista säsong nästa omgång så det blir snart till att vinka farväl till Baldwin & Co och vad det gäller "Community" så handlar det om en säsong på endast 13 avsnitt istället för de sedvanliga 22-24. Sedan så har de plockat upp pilotavsnitt av dramaserierna "Infamous" (tidigare kallad "Notorious") och "Do No Harm". "Infamous" är ett slags mordmysterium och "Do No Harm" ska kretsa kring en neurokirurg (Steven Pasquale) som brottas med sitt hotfulla alter-ego.

De har även gett komediserierna "Next Caller" och "Guys With Kids" en chans. Tidigare så har de gett klartecken till; "Animal Practice", "Revolution", "1600 Penn", "The New Normal", "Go On", "Save Me", "Hannibal" och "Chicago Fire". Däremot så verkar de ha passat på de två mest lockande serierna av dem alla; "Midnight Sun" och "The Frontier", korkade NBC...

De har så klart avlivat några serier också; "Awake", "Are You There Chelsea", "Best Friends Forever", "Harrys Law" och "Bent". De serier jag sörjer över här är "Harrys Law", som faktiskt har blivit riktigt bra i sin andra säsong och så självklart "Awake". Man kan ju alltid hoppas på att någon kabelkanal hoppar in och räddar den för det är den verkligen värd, en fantastisk serie. NBC har förresten släppt sitt höstschema som ni hittar här. Dessutom har ni en hel drös med promotrailers och klipp till deras kommande serier här.

Nu tar vi och skuttar över till ABC och vad har hänt här då? Jo, kanalen har förnyat hela tretton stycken serier hittills; "Castle", "Scandal", "Don´t Trust the Bitch...", "Body of Proof", "Private Practice" "Modern Family", "Once Upon A Time", "Revenge", "Suburgatory", "The Middle", "Happy Endings", "Greys Anatomy" och "Last Man Standing" och här slår det mig faktiskt på allvar hur jäkla mycket skit det är som går på ABC nuförtiden. Tack och lov så fann de åtminstone förnuftet till att lägga ned "The River", "Missing" och "Pan Am", utan tvivel tre av de absolut sämsta serierna denna säsong, även "GCB" fick kalla handen.

Några nya satsningar serveras förstås även av ABC och de har faktiskt plockat upp en hel drös av nya serier (10st!) trots att de har förnyat så pass mycket gammal skåpmat. Iom att de är så pass många så kommer jag inte att fördjupa mig så mycket i dem, utan jag drar dem bara lite kort här. "The Last Resort"; Shawn Ryans nya dramathriller och även den serie jag hoppades mest på vad det gäller ABC, härligt! "The Family Tools", "The Neighbors", "Malibu Country" och "How To Live with Your Parents for the Rest of Your Life" (korta ned titeln, snälla) är samtliga komediserier. "666 Park Ave"; en rysarserie med bl.a Terry O'Quinn.

Sedan så gäller det dramaserierna "Zero Hour", "Nashville", "Mistresses" och "Red Widow". Jag kommer så klart att återkomma mer ingående kring dessa serier då vi närmar oss hösten och premiärerna, men här har ni i alla fall ABC:s höstschema. ABC larvar sig dock tyvärr i vanlig ordning och har inte gjort sina trailers tillgängliga utanför USA, totalt poänglöst ifall ni frågar mig. Jag länkar helt enkelt till dem i en senare artikel istället.

Nästa kanal på tur är Fox och de släppte väl den största bomben redan den förra veckan då de gick ut med att de lagt ned "Alcatraz" & "The Finder" och att de gett ett förnyat förtroende till "Touch". Kanalen har dock denna vecka gett klartecken till fyra helt nya serier varav tre är komedier och detta gäller "The Mindy Project" ( tidigare kallad "It´s Messy"), en komediserie av och med Mindy Kaling från "The Office", vilket då även betyder att hon inte kommer att återkomma till nästa säsong av just "The Office", hennes serie har f.ö. blivit lite jämförd med filmen "Bridget Jones Diary". "Ben & Kate", även denna en komediserie som ska kretsa kring en slacker som flyttar in till sin ordningsamme syster. "The Goodwin Games", den tredje och sista komediserien har Becki Newton ("Ugly Betty" i huvudrollen och ska fokusera på en syskonskara som måste gå med på vissa speciella krav ifall de ska få tillåtelse att ärva en stor förmögenhet av deras avlidne far, "Brewster's Miljoner" någon?
 
Slutligen så har vi läkardramat "The Mob Doctor" som ska kretsa kring en kvinnlig läkare som tvingas att knäcka extra för maffian pga en skuld. Zzzzz. Jaha, inte mycket nytt som lockar från Fox om jag får säga det själv. Förra veckan så gav de dock även klartecken till thrillerserien "The Following" med Kevin Bacon så jag får väl hoppas på den då. Fox lade dock till två ytterligare nedläggningar denna vecka och det var som väntat "Breaking In" med Christian Slater som, för den andra gången, fick smaka på yxan och så komediserien "I Hate My Teenage Daughter". Här har ni Fox:s höstschema och här har ni några trailers.

Sedan så har vi så klart CBS och de var ju faktiskt ute tidigt i år då de redan i mars förnyade en hel drös med serier, men lite av intresse har så klart ändå hänt hos dem. För det första så har de förnyat "Rules of Engagement", "CSI New York" och "2 ½ Men". Dessa kommer alltså att göra de sedan tidigare klara serierna "The Good Wife", "CSI", "HIMYM", "The Big Bang Theory", "2 Broke Girls", "Mike & Molly", "The Mentalist", "Blue Bloods", "Hawaii Five 0" "NCIS", "NCIS Los Angeles", "Person of Interest" och "Criminal Minds" sällskap. Serier som fick lägga sig under bilan hos CBS denna vår blev "Rob", "NYC 22", "A Gifted Man", "Unforgettable" och "CSI Miami" som då blev den första av CSI-serierna som tvingades att lämna in handduken, adjö Horatio "solglasögon" Caine, jag kommer inte att sakna dig.

Nya serier vankas det så klart även hos CBS! Sex stycken blev det och dessa är: "Vegas" (tidigare kallad "Ralph Lamb"); Har Dennis Quaid och Michael Chiklis i huvudrollerna och denna var ju helt klart den serie som jag hoppades mest på hos CBS och det var ju bra att jag fick en anledning till att fira. Kortfattat en verklighetsbaserad thriller som utspelar sig i Las Vegas på 60-talet. "Elementary"; CBS:s egna och moderna version av Sherlock Holmes, denna var ju mer eller mindre klar sedan tidigare men nu står det alltså ristat i sten att den har fått ett godkännande. "Golden Boy"; Denna har Holt McCallany ("Lights Out") i huvudrollen som en man som gör en kometkarriär där han går från att först vara en konstapel till att bli detektiv och för att sedan slutligen bli kommissarie. Ja, något sådant. "Made in Jersey" (a.k.a. "Baby Big Shot"); Ett rättegångsdrama med bl.a Kyle MacLachlan från "Twin Peaks". "Partners"; En komediserie som ska kretsa kring relationer, bröllop yadi yadi yada...

Slutligen så har vi "Friend Me" som är ytterligare en komediserie och denna har bl.a Chris Mintz från "Superbad" i en av rollerna. Detta betyder då att vi gladeligen slapp bl.a "The Widow Detective" som uppenbarligen inte plockades upp, vilket förmodligen var ett helt korrekt beslut. Här har ni även CBS:s höstschema och lite trailers så klart.

Sist ut är CBS:s systerkanal CW som jag väl aldrig har gett något så där vidare mycket för, men som likväl måste få sin plats och tid så klart. Kanalen har förnyat "Nikita", "Heart of Dixie" och har gett "Gossip Girl" en avslutande säsong på elva avsnitt. Dessa tre serier gör alltså sällskap med "Supernatural", "90210" och "The Vampire Diaries" som fick grönt ljus redan den förra veckan. Vinkar farväl gör vi till urusla "Ringer" och till den minst lika urusla "The Secret Circle" vilket också var ganska så väntat.

Men vi slutar inte riktigt där för kanalen har även beställt fem nya serier, javisst; "Arrow"; en serie kring superhjälten The Green Arrow som mer eller mindre ska ersätta CW:s gamla "Smallville" så klart. "The Carrie Diaries"; ja CW gillar ju serier med ordet "dagböcker" i och här har vi alltså ännu en. Ni får ursäkta, men mer orkar jag inte skriva om den, ni får googla. "Cult"; ja de gillar även häxor, sagor och kulter så även denna är ju knappast något utropstecken. Någon apar efter mord/brottsfall som sänts på en TV-show och en ung (no shit) produktionsassistent slår ihop sig med en ung (no shit 2) bloggerska för att trassla i detta. Ja ni hör ju själva...

"First Cut"; ännu ett läkardrama...(med unga karaktärer i fokus så klart) Ja och slutligen så har vi något så "påhittigt" som en reboot på 80-talsserien "Beauty & the Beast". Den här lär ni väl också veta ungefär vad den kommer att handla om så jag fördjupar mig inte mer i denna utan passar istället på att sätta mig i ett hörn och gråta... Här har ni CW:s höstschema.

Det här var säkert rätt så mycket att ta in och hålla reda på, ja som en smärre explosion av serier som flög både till höger och vänster. Därför så tar jag och länkar till en sida som den flitige Jocke från forumet här på MZ har skapat (tusen tack!) där samtliga nedlagda och förnyade serier (även från höstsäsongen 2011) finns prydligt listade.

Detta var annars allt för denna vecka, hoppas att ni hängde med, nästa vecka så gör jag ett kort uppehåll för då befinner sig nämligen redaktionen i Cannes. Ja så jag passar helt enkelt på att önska dem några fantastiska franska dagar och alla er andra två minst lika fantastiska veckor tills vi ses nästa gång och då är det banne mig sommar! Vilket betyder att jag äntligen kan säga; Vi ses i sommar!

| 17 maj 2012 20:01 |