Film

Skribent

Josefine Krischausky

23 mars 2022 | 16:00

Sandra Bullock skäms fortfarande över "Speed"-uppföljaren

Den nu 25 år gamla filmen "Speed 2: Cruise Control" är inte direkt någon stolthet för skådespelaren, som än i dag ångrar sin medverkan.
För de flesta skådespelare finns den där filmrollen som är extra speciell, men samtidigt lär det alltid finnas de roller som det inte går att vara lika stolt över. För Sandra Bullock är det rollen i "Speed"-uppföljaren "Cruise Control", från 1997, som ännu skaver allra mest.
 
Under pressturnén för den kommande actionkomedin "The Lost City", fick Bullock och kollegan Daniel Radcliffe frågan om de har skämts över några projekt under sina karriärer. Radcliffe medger att han till en början inte kände sig så cool i rollen som Harry Potter, vilket dock, inte alls långt senare, kom att förändras stort. 
 
Bullock, däremot, berättar att "Speed 2: Cruise Control" fortfarande känns pinsam, 25 år efter sin premiär. Skådespelerskan menar samtidigt att det inte bara handlar om hennes egen insats, utan att filmen i stort hade stora problem, och inte lyckades engagera så många fans. 
 
– Den är obegriplig. En långsam båt, långsamt på väg mot en ö. Det är en film jag önskar att jag inte hade gjort, säger Bullock i en intervju med TooFab
 
 
"Speed 2" följer Bullocks Annie Porter, som tillsammans med sin pojkvän befinner sig på en båt, som glider in på en farlig kurs. Efter sin premiär tog filmen emot många negativa kritikeromdömen, och nominerades till åtta utmärkelser på Razzie-galan, där den senare utnämndes till årets sämsta uppföljare.
 
Trots detta har det i flera år talats om att "Speed 3" kan komma att bli verklighet i framtiden. Keanu Reeves, som medverkade i den första filmen men tackade nej till tvåan, har på senare tid ställt sig mer positiv till att återvända i en ny uppföljare. Om det skulle kunna vara möjligt att övertala även Bullock, får vi helt enkelt se. 
 
| 23 mars 2022 16:00 |