Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 maj 2022 | 12:00

Samuel L. Jackson blir katten Gustafs pappa

Den ikoniske filmstjärnan är klar för den animerade filmen om världens kändaste, lasagne-älskande katt.
Världens mest upptagna skådespelare fortsätter att vägra ta det lugnt. Den Oscarsnominerade veteranen har nu skrivit på för kommande, animerade långfilmen ”Garfield” (som troligen kommer få svenska titeln ”Gustaf”) rapporterar Hollywood Reporter. Han kommer ge stämman till nya karaktären Vic, som är Gustafs pappa. Jacksons Marvel-kollega Chris Pratt kommer som vi vet sen tidigare bidra med Gustafs röst.
 
Jackson är knappast någon som ligger på latsidan. Bara i år är han aktuell med huvudroller i TV-serierna ”The Last Days of Ptolemy Grey” och ”Secret Invasion” (även den från Marvel), en röstroll i animerade ”Paws of Fury” samt i spionthrillern ”Argylle”.
 
Vi hoppas att han kan bidra lite med sin coola attityd och personlighet i den nya ”Gustaf”-filmen - förhoppningarna är inte direkt skyhöga med tanke på de två, första totalsågade filmerna med Bill Murray som den måndagshatande kattens röst.
 
Åtminstone ska Gustafs skapare Jim Davis agera exekutiv producent och se till att allt går rätt till. Animatören Mark Dindal (som senast regisserade 2005 års ”Lilla kycklingen”) regisserar och Oscarsnominerade David Reynolds (”Hitta Nemo”) har skrivit manus.
| 25 maj 2022 12:00 |