Spel

Skribent

Lina Svensson

30 januari 2020 | 18:00

Samtliga Bioshock-spel blir gratis för Playstation Plus-medlemmar

Har du Playstation Plus? Om svaret är ja på den frågan, gratulerar. För två av tidernas bästa spel blev precis gratis för dig som har ett medlemskap.
Sony meddelade nyligen vilka spel som kommer att finnas tillgängliga gratis för deras Plusmedlemmar under februari.
 
Den största skrällen är helt klart att samtliga Bioshock-spel blir gratis för Playstation Plus kunder från och med den 4 februari till den 2 mars. Vilket så klart är ett ypperligt tillfälle för alla som ännu inte tagit chansen att få njuta dessa mästerverk till spel (eller förresten, Bioshock 2 kan man hoppa över).
 
Det första spelet i serien som kort och gott heter just “Bioshock” vann flertalet priser då det lanserades år 2007, priser som spelet helt klart förtjänade. Det tredje spelet “Bioshock Infinite” mottog också det en hel del hyllarrop trots att det spelet, till skillnad från de två tidigare spelen i serien inte utspelade sig på havets botten utan uppe bland molnen i staden Columbia.
 
 
Oavsett om du befinner dig nere i havet eller uppe i skyn kan du vara säker på att varje sekund speltid i ett Bioshock-spel är en ren fröjd för ögat. Designen och miljöerna i spelen är helt enkelt magiska. De två första titlarna har ett par år på nacken men har nu med nyutgåvan fått sig en full HD-uppgradering. Så om det var ett par år sedan du sist sprang runt i staden Rapture i full flykt från Big Daddies, Splicers och Big Sisters, kanske det har blivit dags att besöka denna “härliga” plats ännu en gång.
 
Förutom “Bioshock” släpps “The Sims 4” också till Playstation Plus under samma period. En spelserie som firar sin 20-årsdag nu i februari (herregud, 20 år sedan. Var det någon mer än jag som plötsligt kände sig väldigt gammal?).
 
Om du istället suktar efter ett mer fysiskt krävande spel, kommer också skjutspelet “Firewall Zero Hour” kunna spelas gratis under samma tidsperiod. Men då krävs det att man har ett Sony VR-set.
 
Kanske sitter det någon Xbox-användare och läser denna text med en surmulen min just nu, men oroa dig inte. Nya spel kommer att släppas till Xbox Live Gold och till Xbox Game Pass under februari månad också, hela fyra stycken spel kommer att finnas tillgängliga. “TT Isle of Man” och “Call of Cthulhu” till Xbox One, och “Fable Heroes” och “Star Wars Battlefront” till Xbox 360.
 
 
Vilket spel kommer du att hugga in på under februari? Kommer du att spela något av Bioshock-spelen? 
| 30 januari 2020 18:00 |