Skribent

Patrik Jonsson

25 mars 2013 | 20:01

Sam Raimi gör TV-serie

Förra måndagen var det självaste Ang Lee och denna måndag kan jag med nöje meddela att även Sam Raimi ger sig på en TV-serie! Man börjar nästan på att bli bortskämd, men jag bara tackar och tar emot.

Serien det handlar om är Fox storsatsning "Rake" med Greg Kinnear i huvudrollen och Raimi är satt att regissera åtminstone pilotavsnittet. Detta blir den allra första TV-serien som Raimi regisserar och han kommer även att stå som seriens huvudproducent tillsammans med bland annat Kinnear själv. "Rake" är en slags remake av den australiensiska serien med samma namn vilken kretsar kring försvarsadvokaten Keegan Joye (Kinnear). Detta är alltså, trots Raimi bakom kameran, inte någon rysarserie utan mer en dramakomedi. Premiär blir det förmodligen någon gång till hösten, jag kommer naturligtvis att återkomma till denna.

Det gick inte så bra för Terry O'Quinn då han i höstas hoppade på ABC:s fiasko "666 Park Avenue", nu provar han istället lyckan hos Fox. O'Quinn har nämligen tilldelats en av de större rollerna i kanalens kommande thrillerserie "Gang Related". I serien ska han spela Sam Chapel, en hård och ärrad polischef som styr över Gang Task Force, en roll som tidigare faktiskt var ämnad för gamle Tom Berenger. Hoppas verkligen att detta är en serie samt roll som gör O'Quinn rättvisa, jag gillar ju honom.

Den förra måndagens premiär av A&E:s "Bates Motel" lockade till sig en riktigt stor publik. Hela 4,6 miljoner såg debuten vilket även gjorde premiären till kanalens mest framgångsrika någonsin. Den tidigare rekordhavaren ("Breakout Kings"; 1,5 miljoner) fick se sig duktigt krossad. Kabelkanalerna är verkligen på frammarsch, fler och fler kabelserier går nu om de markbundna tittarmässigt vilket är ganska beundransvärt.

Showtimes kommande thrillerserie "Ray Donovan", som har premiär i sommar, växer sig allt starkare. Inte nog med att serien har Liev Schreiber i huvudrollen, Jon Voight i rollen som hans farsa samt Elliot Gould och Eddie Marsan i rollistan, nu har även James Woods knipit åt sig en roll. Det här är en serie jag tror stenhårt på så detta var sannerligen trevliga nyheter!

Här kommer dock några tråkiga nyheter; HBO:s "Enlightened" har efter två säsonger blivit nedlagd. Visst kan jag väl hålla med om och förstå att serien inte tilltalar alla, den var rätt egen, chockad är jag inte. Serien var dock riktigt välspelad, välskriven, välproducerad, ja you name it, så det är klart att det gör lite ont att behöva se den försvinna.

Däremot har CBS förnyat "CSI" och gett serien en 127:e säsong, nej okej, en 14:e säsong ska det vara. Även TV Land har varit generösa och gett "Hot in Cleveland" en 5:e säsong. "Hot in Cleveland" har bland annat den 127- årige Betty White i en av rollerna, nej okej, 91-årige ska det vara.

I år är det inte endast kabelkanalerna som satsar på stora sommarserier, CBS kommer som tidigare rapporterat att köra Kings & Spielbergs "Under the Dome" och nu har även NBC gett sig in i leken. För det första ska de köra dramasåpan "Camp" och i slutet av den förra veckan blev det känt att de även kommer att sända "Crossing Lines" vilken är en internationell thriller med bland andra William Fichtner och Donald Sutherland i rollerna!

Apropå sommarserier, TNT har släppt sitt sommarschema och istället för att jag ska sitta här och rabbla alla deras serier och premiärer så länkar jag helt enkelt till TV.com där all nödvändig information finns.  Detta gäller bland annat serier som "Falling Skies", "Major Crimes" och deras nya serie "King & Maxwell". Även ABC har släppt sitt sommarschema, detta ser dock ut att vara mycket blekare.

Vi fortsätter med ännu mer sommarserier, det är nämligen så att AMC äntligen har släppt en trailer till deras snutdrama "Low Winter Sun" som har premiär nu i sommar. Jag som är jäkligt svag för serier och filmer som kretsar kring korrumperade snutar är så klart förbaskat taggad på denna, hoppas på AMC:s svar på "The Shield"!

Avslutningsvis har Netflix äntligen släppt en längre trailer till Eli Roths rysarserie "Hemlock Grove" som har premiär den 19:e april (hela säsongen, 13 avsnitt, i ett kör).

Detta var allt, vi hörs igen på torsdag!

| 25 mars 2013 20:01 |