Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 november 2015 | 09:35

Sam Mendes kommer inte regissera nästa Bond-film

”Det är dags för filmserien att våga förnya sig igen.”
Han stod bakom ”Skyfall”, tidernas mest framgångsrika 007-äventyr. Även bioaktuella ”Spectre” verkar gå hem hos biopubliken, trots något sämre recensioner. 

Men för regissören Sam Mendes blir det inte tredje gången gillt. Nu vill han lämna över till en ny filmskapare, med modiga visioner, och en helt annan skådespelare i rollen.

- Jag växte upp med ”Dr. Who” och idén om regeneration. Hur hanterar man att Bond åldras? Han måste regenerera sig, och de måste vara lika modiga som när de gav Daniel rollen, och när de lät M dö.

I en ny intervju med Deadline pratar Mendes om hur han vill se filmserien förnyas.

- De behöver gå i en helt annorlunda riktning. Du väljer en ny skådespelare, en ny regissör, och gör något helt nytt. Jag har flera idéer och de är alla vågade och stora. Att repetera sig är farligt, man måste våga utmana formatet. Det här är mina två kapitel i Bond-mytologin. Någon annan får skriva kapitel 10 eller 50, för Bond är stark nog för det. Det finns mycket att leka med.

Redan efter ”Skyfall” lät Sam Mendes inte så sugen på att återvända till ännu en påkostad blockbuster, men kommer han att ändra sig igen?

- Nu känns det som ett avslut. Det gjorde det inte med ”Skyfall”. Det är vad som är annorlunda den här gången. Jag ser det här som slutet på min resa. Daniel kan absolut ändra sig igen om ett halvår, när han fått ny energi. Men han behöver göra något helt annat ett tag och få tid att tänka.

Vi vet redan att MZ-läsarna hoppas på Tom Hardy eller Idris Elba som näste 007. Men vem borde regissera? Lämna era förslag nedan.
| 6 november 2015 09:35 |