Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2023 | 10:30

007-kandidaten: "Jag skulle vara briljant som James Bond"

"Outlander"-stjärnan Sam Heughan är sugen på spionrollen.
Jakten på den nye 007 pågår efter att Daniel Craig spelade superspionen för definitivt sista gången i "No Time to Die". Ett namn som ofta återkommer vid sådana rykten är Sam Heughan, mest känd från populära tv-serien "Outlander". Den 43-årige skotten berättar i en ny intervju med brittiska The Telegraph att han knappast skulle tacka nej:
 
- Jag kastar gärna in min hatt i ringen, säger Heughan.
 
- Jag skulle bli briljant som Bond. Jag är bra på action och jag har med mig mycket emotionell intelligens, tillägger han självsäkert.
 
Daniel Craig och Ana de Armas i 2021 års "No Time to Die".
 
Många skådespelarnamn har figurerat i liknande rykten, på sistone talas det mest om Aaron Taylor-Johnson. Men Heughan är inte helt obekant för producenterna. Han provfilmade för James Bond redan 2005, inför "Casino Royale". Då var han bara 25 år gammal, och förlorade rollen till den 12 år äldre Craig.
 
Redan i en intervju från sommaren 2021 berättade Sam Heughan att han känner sig redo för uppdraget:
 
- Jag känner att jag har åldern inne nu, jag känner mig kapabel och skulle älska att få den här chansen.
 
 
Den andra stora frågan som återstår: vem ska regissera den 26:e Bondfilmen? Kända regissörer som Danny Boyle och Denis Villeneuve har nämnts som kandidater - återigen, bara spekulationer. Så sent som igår berättade Christopher Nolan att vi inte ska räkna med honom.
| 23 november 2023 10:30 |