Film

Skribent

Thomas Linnaeus

7 november 2023 | 07:01

Säg adjö till nya chockerande “Scarface” - Hyllade regissören hoppar av

Nej, det blir inget hälsande på vapen för regissören Luca Guadagninos del.
Under 2020 blev det klart att “Call Me By Your Name”-regissören Luca Guadagnino skulle ta sig an “Scarface”. Bakom manuset har vi bröderna Coen och rullen sades vara en “chockerande” tolkning av berättelsen som blivit film två gånger redan.
 
Men i en intervju med The Hindu meddelar den italienska regissören att han nu hoppat av projektet:
 
- Jag jobbar inte på "Scarface" längre. När jag jobbar på en bokadaption eller remake, handlar det om att förstå vad berättelsen har inom sig som går bortom originalverkets form. Så att du kan berätta den historien från ett helt annat perspektiv.
 
“Scarface” blev film först 1932 och bygger på en roman av Armitage Trail. Därefter gjorde Brian de Palma en remake 1983 med Al Pacino i huvudrollen. En tredje film har varit på tapeten länge och regissörer som David Ayer, David Yates, och Antoine Fuqua har varit anslutna till projektet.
 
Om bröderna Coen är kvar på projektet är i dagsläget oklart. Men Guadagnino hade stora planer för sin “Scarface” som vill göra berättelsen i en modern tappning. I en intervju med Variety berättade han mer:
 
- Förhoppningsvis kommer vår film, mer än 40 år senare, att vara ytterligare en värdig tolkning av en karaktär som är en symbol för människans tvång för överdrifter och ambitioner. Jag tror att min version av “Scarface” kommer att släppas mycket lägligt.
 
Vilken regissör hade du velat se göra nya “Scarface”?
| 7 november 2023 07:01 |