Serie

Skribent

MovieZine

8 juni 2021 | 19:25

Så ser du nya Marvel-serien ”Loki”

Tom Hiddleston är tillbaka som the God of Mischief - nu har nya miniserien premiär på Disney+.
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Vem sa att vi bara håller på Marvels hjältar? Tom Hiddlestons tolkning av den finurlige lurendrejaren Loki har fått många fans sedan han dök upp för första gången i ”Thor” för tio år sedan. Efter gästspel i flera ”Avengers”-filmer är det äntligen dags för Loki att stjäla rampljuset i en egen miniserie på Disney+.
 

Vad handlar ”Loki” om?

 
Kommer ni ihåg scenen i ”Avengers: Endgame” där Loki stal Tesserakten och gick upp i rök? Som många misstänkte var det en dörr som öppnades till hans alldeles egna tv-serie. När ”Loki” börjar får vi se exakt var (och när!) han hamnade.

Men man kan ju inte hoppa i tiden och sabba upp tidslinjer ostraffat. Snart blir Loki tillfångatagen av TVA - kortfattat, en agentur som ser till just att att ingen sabbar upp tidslinjer ostraffat. Loki kastas in i en byråkratisk mardröm och ställs inför rätta… men räddas av den karismatiske Agent Morbius (Owen Wilson), eftersom han kan vara rätt man att hjälpa TVA få fast ett gäng kriminella tidsresenärer.
 

Var finns ”Loki” att streama?

 
Nya Marvel-serien ”Loki” är den tredje produktionen från Marvel Studios för Disney+. Tidigare under året har vi sett Wanda Maximoff leka hemmafru i ”WandaVision” och Bucky och Sam på nya uppdrag i ”The Falcon and the Winter Soldier”. Alla serierna ingår i Marvels Fas 4, och bygger upp inför kommande händelser i framtida biofilmer.

Men likt de andra serierna är ”Loki” fristående, och du behöver inte så mycket förkunskaper för att hänga med - även om det förstås är en bonus att ha sett Avengers-filmerna, då serien blickar tillbaks på vissa av händelserna.
 
 
Ett abonnemang på Disney+ kostar 89 kr i månaden eller 890 kr för ett helår. Streamingtjänsten samlar bland annat alla tidigare filmer i Marvels universum.
 
Nya avsnitt av ”Loki” släpps varje onsdag med start 9 juni. Totalt består den första säsongen av sex avsnitt.
| 8 juni 2021 19:25 |