Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 oktober 2018 | 19:00

Så gjordes den episka scenen i ”Daredevil” säsong 3

Elva minuters slagsmål helt utan klipp. "Marvel hade aldrig gjort något liknande förut."
När ”Daredevil” släpptes våren 2015 satte man ribban högt för de Netflix-producerade Marvel-serierna. Ingen har kunnat glömma den ambitiösa korridorfighten, där Matt Murdock (Charlie Cox) tog sig an en aldrig sinande storm av busar i äkta ”The Raid”-stil.

Den brutala scenen fick en slags uppföljning i säsong 2, och när säsong 3 spelades in ville man förstås inte vara sämre. Seriens nye showrunner Erik Oleson berättar för Entertainment Weekly om fängelse-scenen, som pågår i hela 11,5 minuter:

- Regissören Alex Garcia Lopez, manusförfattaren Lewaa Nasserdeen, och stuntteamet kom till mig med den galna idén att göra detta i en tagning som ett hommage, och sedan överträffa korridorsscenen i säsong 1.

Scenen kommer i avsnitt 4, där Matt stjäl kollegan Foggys identitet för att ta sig in i fängelset, och få information om Wilson Fisk. Det blir tuffare än han trodde då hela fängelset vänder sig emot honom, och Matt får slå sig ut medan fångarna startar uppror.
 
 
Alltihop repeterades under en enda dag, och spelades in under följande dag, berättar Olsson:

- Det här är något som ingen inom Marvel hade gjort tidigare. Det var tufft, men när vi klarade det fick hela teamet en adrenalinkick som varade för resten av säsongen. Det var verkligen en lagsport. Dussintals stuntmän var med. Teamet fick snabbt gömma sig bakom hörnen när kameran svängde åt ett visst håll. Vem som helst kunde ha sabbat den episka tagningen, så var och en behövde vara perfekt synkad. Att de klarade av det är helt enkelt mind-blowing.
 
Och nej, det finns inga dolda klipp. Scenen spelades in så att man kunde klippa ihop olika sekvenser ifall det verkligen behövdes, men Oleson försäkrar fansen om att det är en äkta lång tagning.
 
Man märker inte ens när Charlie Cox byter plats med sin stuntman, men skådespelaren säger till Hollywood Reporter att kan nu kunde göra många fler stunts på egen hand:

- Scenen i säsong ett kom väldigt tidigt i processen, och det mesta var min stuntman. Under de fyra åren lärde jag mig enormt, och jag kan göra mycket mer själv nu, så ni ser mer av mig själv i den här scenen. Än idag vet jag inte hur vi klarade av det men vi gjorde det, säger Cox.

Vad tycker ni om den tredje säsongen av ”Daredevil”? Kommentera nedan.
| 20 oktober 2018 19:00 |