Film

Skribent

Erik Dalström

25 maj 2014 | 11:01

Så firade Ruben Östlund segern i Cannes

I förrgår blev det svensk vinst på Cannes Filmfestival när Ruben Östlunds film ”Turist” kammade hem juryns pris. MovieZine fick några snabba kommenterar från en glad vinnare.

Den klassiska frågan, hur känns det?

- Det känns väldigt bra. Ett bra avslut på veckan som vi har haft här. Vi fick väldigt bra reaktioner på söndagen då vi visade filmen. Efter visningen har jag gått runt och flera människor har kommit fram och hälsat nästan hela tiden. Vi har känt att vi haft en bra film och jag förväntade mig att vi skulle vinna något pris.

Ruben berättade även lite kort om hur han firat sitt fantastiska pris.

- Vi firade igår då vi var ute ganska länge. Vi åt en middag tillsammans med några som jobbar för festivalen, som Thierry Frémont, men även de andra vinnarna. Sen hade SFI ett litet firande på Grand Hotel och sen gick vi på festen för Assayas film (Clouds of Sils Maria) där Brady Corbet var med också. Så vi har firat ordentligt skrattar en glad Ruben.

Nu ska han hem till Sverige och landa i några dagar. Därefter börjat arbetet med nästa projekt som han redan påbörjat litegrann.

- Jag är inte helt säker om detta kommer bli nästa långfilm men jag har fascinerats av apor, eller som många andra människor så är jag intresserad av apor. Jag tror att anledningen till att vi tycker det är kul att titta på apor är för att vi speglas i dom och vi är fria från känslan av skam och skuld. Så vi kan titta på våra drifter och insikter utan att behöva komma i kontakt med dom sakerna.

Hans nästa projekt låter onekligen väldigt intressant och ska bli spännande att följa.  Men tills dess får vi nöja oss med att vänta in "Turist" som får biopremiär i november.

| 25 maj 2014 11:01 |