Guide

Skribent

Anders Eklöf

8 juli 2023 | 17:00

Så får du Master Sword i "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom"

Undrar du hur man får tag på Master Sword i det hyllade spelet "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom"? MovieZine har svaret.
För några månader släpptes det efterlängtade spelet "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", som vi på MovieZine gav betyget 5 av 5.
 
Har du inte hunnit klara spelet ännu, kanske du undrar hur man får tag på det legendariska svärdet Master Sword den här gången? I föregångaren "Breath of the Wild" fanns det i The Lost Woods, men i "Tears of the Kingdom" behöver du göra något lite annorlunda.
 
Varning, artikeln innehåller spoilers.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Den kortfattade förklaringen är att Master Sword går att hitta på huvudet hos den så kallade Light Dragon, som flyger omkring i Hyrule. Det finns andra drakar i "Tears of the Kingdom", men det går att se vilken det är genom att använda kameran.
 
För att komma upp till Light Dragon gäller det att vara uppe på ett högt berg, använda förmågan "Recall" på en fallande sten eller ta sig upp i ett närliggande Skyview Tower, för att sedan sväva dit.
 
När du väl har kommit upp till draken krävs två hela gröna uthållighetsmätare (stamina) för att dra ur svärdet. Master Sword har 30 i skada och kan sammansmältas med olika förmågor för att öka effekten. Har du full hälsa kan du dessutom skjuta projektiler med den.
 
A596eeeb587f4b443f669a4726634ea9 dragontear
 

Hur hittar jag Light Dragon?

 
Det går att hitta Light Dragon av en slump ute på kartan, men det är inte särskilt lätt att bara springa in i den under dina äventyr. 
 
Lösningen är att ett av spelets huvuduppdrag kallat "The Dragon's Tears" leder dig till draken. För att låsa upp det måste du först träffa Impa i närheten av New Serenne Stable i Hyrule Ridge och klara uppdraget "Impa and the Geoglyphs".
 
"The Dragon's Tears" går ut på att du ska hitta 12 olika så kallade geoglyphs på kartan, som ser ut som stora lysande sädesfältscirklar (se kartan ovan). De går ofta att hitta uppe från de olika Skyview Towers, medan andra är svårare att lokalisera. När du väl har kommit fram till en gäller det att hitta en lysande pöl, som låser upp en tillbakablick.
 
När du har hittat 11 geoglyphs, får du en mellansekvens som avslöjar vart den sista finns. Det sista mellansekvensen avslöjar att Master Sword finns på Light Dragon och att den befinner sig i närheten – så sätt igång att ta dig dit och hämta svärdet!
 
Vad tycker du om "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom"? Borde MovieZine skriva fler spelguider?
| 8 juli 2023 17:00 |