Film

Skribent

Josefine Krischausky

23 juli 2021 | 19:35

Så blir den nya "Exorcisten"-uppföljaren

Kommer "Halloween"-regissören David Gordon Green lyckas med att väcka nytt, framgångsrikt liv i ännu en ikonisk skräckklassiker?
Det är sedan tidigare avslöjat att studion Blumhouse, tillsammans med regissören David Gordon Green, arbetar på ännu en uppföljare till den ikoniska skräckfilmen "Exorcisten. Green berättar nu för tidningen Total Film att manuset är färdigställt, samt bekräftar att filmen kommer vara en direkt fortsättning på originalet. 
 
Green har på senare år gjort sig känd inom skräckgenren genom att väcka nytt liv i "Halloween"-franchisen, med början av sin framgångsrika uppföljare från 2018. Medan man i denna valde att inte ta så stor hänsyn till tidigare uppföljare, så är det i nuläget osäkert hur pass mycket "The Exorcist" kommer att förhålla sig till övriga filmer inom samma universum.
 
- Jag tycker om alla "Exorcisten"-filmer. Och inte bara tycker jag om dem, jag tycker att de passar in i den acceptabla mytologin för det jag gör. Det är inte som att jag säger "låtsas som om 'Exorcisten 2' aldrig hände", menar Green.  
 
 
1973 års tolkning av romanen "Exorcisten" regisserades av William Friedkin, med skådespelare som Ellen Burstyn, Max von Sydow och Linda Blair i rollerna. Senare har det tillkommit ytterligare fyra filmer, samt en tv-serie, alla med olika regissörer ombord, men ingen med ett riktigt lika framgångsrikt resultat. 
 
Det saknas ännu en del detaljer kring Greens version, om allt från dess handling till vilka skådespelare som kommer att medverka. Jason Blum, bakom studion Blumhouse, vill i varje fall förmedla positiva förväntningar till de fans som känner sig aningen tveksamma. 
 
- Jag tror att den kommer vara en trevlig överraskning för alla skeptiker där ute. Vi hade många skeptiker till "Halloween" men David lyckades omvända dem, och jag tror att han kommer vända på det även med "The Exorcisr", säger producenten till Den of Geek
 
Som regissör är Green närmast aktuell med nästa del i sin serie av "Halloween"-uppföljare – "Halloween Kills" – som får premiär den 15 oktober. När inspelningen av "The Exorcist" kommer att sätta igång är inte bekräftat, men troligtvis sker det inte förrän efter produktionen av den stora finalen "Halloween Ends".
| 23 juli 2021 19:35 |