Film

Skribent

MovieZine

16 december 2020 | 10:15

"Rymdinvasion i Lappland" släpps för första gången på bluray

Klubb Super 8 ger ut fyra svenska kultklassiker på bluray, nyrestaurerade och knökfulla med extramaterial.
Klubb Super 8 har under åren släppt över 70 svenska exploitationfilmer på DVD. De senaste åren tog utgivningen paus, då man har man arbetat med produktionen av skräckfilmen "Svart cirkel". Men den 17 december fortsätter kulturgärningen, och för första gången med film på bluray.

Filminstitutets filmarkiv har haft den goda smaken att digitalt restaurera några riktiga svenska klassiker: "Rymdinvasion i Lappland" (1959), "Kyrkoherden" (1970), "Kärlekens språk" (1969) och "Mera ur kärlekens språk" (1970). Dessa restaureringar är en del i avdelningen Filmarvets arbete med att på statens uppdrag restaurera och tillgängliggöra klassiska svenska filmer.

"Vi kan för första gången presentera cinemascope-filmen "Kyrkoherden" i rätt bildformat. Tidigare VHS- och DVD-utgåvor har varit stympade. Cornelis Vreeswijk är fantastisk som filmens berättare/trubadur!" hälsar Klubb Super 8 i ett pressmeddelande.
 
 
Bluray-utgåvorna är knökfulla av extramaterial, som exklusiva reportage och intervjuer från SVT. Alla filmer är textade på engelska, tyska, franska och italienska. "Rymdinvasion i Lappland" är även textad på svenska (då filmen har engelsk dialog). Shoppa loss på klubbsuper8.com.
| 16 december 2020 10:15 |