Film

Skribent

Guy de Marothy

28 mars 2022 | 12:30

Rymdäventyr och humor när Buzz Lightyear återvänder på bio

Den 17 juni förväntas nästa inlägg i Pixarkatalogen släppas, "Lightyear", som berättar hela bakgrundshistorien till rymdjägaren Buzz Lightyear.
I år har det gått 27 år sedan "Toy Story" initialt släpptes. Nu är det dags att få lära känna bakgrundshistorien till en av leksaksfigurerna från filmen som fick flera generationer av fans. I trailern får vi lära känna Buzz när han färdas genom rymden, tampas med jätterobotar och hänger med robotkatten Sox. 
 
Det är ett episkt rymdäventyr att vänta för de inbitna fansen och trailern ger oss en mix av spänning, action, humor och fantasifyllda världsbyggen. Manuset till "Lightyear" är skriven av den kommersiella barnfilmens kanske främsta namn, nämligen den trefaldige Oscarsvinnaren Pete Docter. Av allt att döma är det en klassisk hjälteresa som står på tapeten. Regissör är Pixar-animatörveteranen Angus MacLane, som senast var medregissör till "Hitta Doris" och Chris Evans står för rösten till Buzz.
 
 
Efter att Disney fått utstå kritik för inblandning i politiska lagförslag som stöttar homofobi i Florida ska nu en scen inkluderas i "Lightyear" som ett plåster på såren, skriver Variety. Det handlar om en scen som initialt klippts bort föreställandes en samkönad kyss mellan två kvinnliga karaktärer i filmen.
| 28 mars 2022 12:30 |