Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 juli 2023 | 14:00

Rykte: Populära barnprogrammet "Bluey" blir spel

Serien om hundfamiljen kan bli spel, enligt uppgifter till tidningen The Guardian.
På senare år har den animerade tv-serien "Bluey" blivit riktigt stor bland både barn och föräldrar, där vi följer livet hos en familj hundar.
 
Serien går på Disney+ i Sverige (3 säsonger) och hyllas ofta för att den passar vuxna minst lika bra som barnen.
 
Enligt tidningen The Guardian finns det nu planer på att förvandla den populära serien från Australien till ett spel, med namnet "Bluey: the Videogame".
 
Ryktet härstammar från att en australiensisk bott på Twitter som fokuserar på beslut om klassificering av spel nämnde titeln. Enligt samma inlägg är det Outright Games som ger ut spelet, som tidigare gjort spel av barnserien som "Paw Patrol" och "Greta Gris".
 
Spelet beskrivs som en skattjakt, som släpps till PC, Playstation 4, Xbox och Nintendo Switch.
 
"Följ familjen Heeler på ett semesteräventyr för att hitta en skatt gömd av Bandit och hans bröder. Spelet utspelar sig på 5 ikoniska platser från serien och  berättar ett familjevänligt äventyr om att skapa fina minnen med familjen".
 
Nyheten kommer kort efter att seriens exekutiva producent Daley Pearson bekräftar att serien kommer tillbaka för en fjärde säsong.
 
- Det kommer definitivt mer "Bluey". Mängden familjer som har tagit in Bluey är ett privilegium som vi inte och aldrig har tagit för givet", säger han till Courier Mail.
 
Nyligen gick ABC ut med att den Bafta- och Emmy-vinnande serien hade högst antal tittarna av en serie som var sänts i Australien någonsin och att cirka 11 miljoner såg varje avsnitt i den senaste säsongen.
 
Skulle du vilja spela ett spel baserat på "Bluey" med barnen?
| 20 juli 2023 14:00 |