Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

24 januari 2017 | 16:00

Rykte: nya "Arrested Development" kan bli till hälften en prequel-säsong

Halva säsongen ska i så fall handla om karaktärerna när de var yngre och ersättas med nya skådespelare.
Det blev nyligen känt att Netflix efter många år till sist ska fortsätta komediserien "Arrested Development", men det verkar som att säsong 5 kan bli rätt annorlunda från vad vi har sett hittills.

Skaparna tänker sig just nu att den nya säsongen ska vara halvt om halvt en prequel. Berättelsen i nutid ska varvas med återblickar till karaktärernas yngre år - alltså såpass mycket yngre att de måste spelas av en annan skådis. Ryktet kommer från TV Lines källor.

Att minska antalet scener som de välkända skådespelarna måste vara på plats tillsammans för att göra skulle lösa problemet med inspelningsschemat, som hittills har varit det som har satt käppar i hjulet eftersom Jason Bateman, Portia de Rossi, Michael Cera, Jeffrey Tambor, Jessica Walter, Alia Shawkat, Tony Hale, David Cross och Will Arnett idag är upptagna med många andra projekt också.

Frågan är om det är en bra idé. Medan det å ena sidan verkar vara ett villkor för att en femte säsong ens ska bli av, bygger mycket av charmen med "Arrested Development" på just skådespelarnas klockrena rolltolkningar och personkemi. Om halva säsongen ska bestå av yngre versioner av dem själva får vi åtminstone hoppas på att Netflix söker land och rike runt för att hitta minst lika dynamiska skådespelare.

Vad tycker du om prequel-idén?
| 24 januari 2017 16:00 |