Skribent

Patrik Jonsson

16 februari 2012 | 19:01

Ryan Phillippe drar till TV-rutan

I veckans TV-rapporter berättar vi att Ryan Phillippe lämnar filmens värld för TV-branschen och att Fox har beslutat att sända sista avsnittet av "House" i maj.

Nu är det klart att vi kommer att få en serie baserad på karaktären Hannibal Lecter. NBC skippade helt att i första hand ge grönt ljus åt ett pilotavsnitt, de slog istället på den stora trumman och beställde en hel säsong, bestående av 13 avsnitt, med detsamma. Serien, som även heter "Hannibal", är skapad och skriven av Bryan Fuller ("Pushing Daisies") och han kommer även att producera den, tillsammans med Martha DeLaurentiis. I "Hannibal" så kommer den största fokuset läggas på FBI-agenten Will Graham och så naturligtvis på Lecter.

Ryan Phillippe är näste skådespelare att välja att lämna filmens värld för att testa på seriernas och detta kommer han att göra i "Golden Boy". Det är CBS som ligger bakom serien och i rollistan finns även namn som Chi McBride och Greg Berlanti. Kortfattat så kommer det hela att kretsa kring en ung polis (Phillippe) som sakta men säkert klättrar i rang och slutligen blir polischef.

CW har ett nytt futuristiskt drama på gång, "The Sellection" heter det och är en adaption på några kommande böcker skrivna av Kiera Cass. "The Sellection" utspelar sig 300 år in i framtiden där en fattig ung kvinna blir slumpmässigt utvald av ett lotteri och iom detta blir indragen i en tävling där vinnaren kommer att bli utsedd till den nya drottningen av en krigshärjad och omskakad nation. Mark Piznarski ("In Plain Sight") kommer att regissera pilotavsnittet och Elizabeth Craft och Sarah Fain har skrivit manuset.

ABC:s kommande rysarserie "666 Park Ave" har hittat sin huvudrollsinnehavare och det är någon som sedan tidigare inte alls är så obekant med det övernaturliga och inte med ABC heller för den delen. Allas vår John Locke från "Lost", Terry O'Quinn, har nämligen blivit rollsatt till en av de ledande rollerna! "666 Park Ave" kommer att fokusera på ett par som köper upp några gamla historiska byggnader i New York som sedan visar sig vara hemsökta, serien är skriven av David Wilcox och piloten kommer att regisseras av Alex Graves.

Nyheter i korthet:

FX kommande dramaserie "The Americans", som ska utspela sig i början av 80-talet under kalla kriget, fick nu i dagarna sin regissör i form av Gavin O'Connor som nyligen regisserade filmen "Warrior".

Ving Rhames har fått en av de ledande rollerna i David E. Kelleys kommande läkardrama "Chelsea General".

BBC America har äntligen gett grönt ljus åt "Copper" som ska utspela sig i 1860-talets New York och fokusera på en irländsk polis som jobbar längst dess hårda gator.

Mercedes Ruehl har fått en roll i den andra säsongen av "Luck".

Ryan Murphys och NBC:s kommande komediserie "The New Normal" har lagt vantarna på Ellen Barkin som iom detta kommer att spela en av huvudrollerna.

Showtimes "Ray Donovan" har castat två gamla legender, de har nämligen värvat både Jon Voight och Elliot Gould. I rollistan, som bara blir mer och mer imponerande, sedan tidigare finns bl.a. Liev Schreiber.

John Goodman och Roseanne Barr kommer att återförenas igen i Barrs nya sitcom "Downwardly Mobile" då Goodman har fått en roll i piloten. Ifall han kommer att dyka upp i fler än ett avsnitt är dock fortfarande oklart.

AMC:s "The Walking Dead" slog återigen tittarrekord för en dramaserie på en kabelkanal då den andra delen av dess andra säsong hade premiär i söndags. Hela 10, 1 miljoner valde att zappa in zombiedramat.

Fox har avslöjat att den 21:a maj är dagen då det absolut sista avsnittet av "House" kommer att sändas.

J.K. Simmons har fått en roll i ABC:s kommande komediserie "White Man Van" och John Lee Miller har fått rollen som Sherlock Holmes i CBS:s "Elementary".

Ja och detta var faktiskt allt jag hade att komma med denna vecka, inte mycket, men alltid något! På återseende nästa vecka!

| 16 februari 2012 19:01 |