Trailer

Skribent

MovieZine

22 februari 2023 | 11:30

Russell Crowe spelar exorcist i ny skräckfilm

Se trailern till "The Pope's Exorcist" - ännu en rysare som säger sig bygga på verkliga händelser.
50 år gamla "Exorcisten" i regi av William Friedkin var bara början på en trend som ännu inte riktigt har dött ut. Var och varannat år kommer det en film med "exorcism" i titeln och en ny historia om hur djävlar och demoner ska drivas ut ur oskyldiga människor.
 
Vill man riktigt skoja till det kan man påstå att filmerna bygger på verkliga händelser. Så är fallet med den kommande "The Pope's Exorcist", som följer en präst som påstod sig ha haft detta ovanliga jobb i årtionden och mött på en hel del sjävulskap. Han spelas av Russell Crowe:
 
- Jag spelar en verklig person, fader Gabriele Amorth. Och det där var ett riktigt jobb inom Vatikanen. Han var en kontroversiell karaktär som genomförde tusentals exorcismer under 36 års tid, och dokumenterade de saker han upplevde. Han upptäckte en del riktigt mörka saker, berättar Crowe i teaser-trailern som just har släppts.
 
 
Historien har tidigare skildrats i dokumentären "The Devil and Father Amorth" från 2017, även den regisserad av Friedkin. Bakom "The Pope's Exorcist" står Julius Avery som gav oss "Overlord" (2018) och "Samaritan" (2022).
 
Här är en längre trailer, som visar ungefär vad vi brukar vänta oss av den här genren. Besatta barn som börjar tala med demonröst, snedvridna lemmar, och kyrkans män som hoppas att vigvatten (eller några skämt) kan driva ut ondskan.
 
 
Filmen får svensk biopremiär 7 april.
| 22 februari 2023 11:30 |