Film

Skribent

MovieZine

1 juli 2020 | 14:30

Ruben Östlunds "Triangle of Sadness" återupptar inspelningarna

Ruben Östlunds satir "Triangle of Sadness" kan fortsätta filma. Nu är även Woody Harrelson på plats i studion i Trollhättan.
Inspelningarna av Ruben Östlunds satir "Triangle of Sadness" startade i februari, men fick pausas på grund av coronapandemin.

Nu återupptas inspelningen och på plats i Trollhättan är den internationella ensemblen bestående av Harris Dickinson, Charlbi Dean Kriek - och Woody Harrelson. Stjärnan från filmer som "The Hunger Games" och "Zombbieland" landade i Sverige tidigare i veckan.

I Östlunds nya satsning spelar Harrelson rollen som en marxistisk sjökapten på en lyxyacht som sjunker.

- Jag är väldigt glad att vi har återupptagit inspelningarna. Vi visste inte om Woody skulle kunna komma till Sverige i tid. När jag satte ihop mitt team så hade jag Real Madrid som förlaga. Precis som spelarna i Real Madrid ska alla skådespelare vara helt perfekta för sina roller. Precis så perfekt kändes det när Woody klev in i rollen som sjökaptenen. Det är imponerande att se hans nivå på skådespeleri, säger Ruben Östlund i ett pressmeddelande.
 
Henrik Dorsin, Mia Benson, Ruben Östlund och Woody Harrelson, Foto: Tobias Henriksson/Film i Väst
 
"Triangle of Sadness" är Ruben Östlunds första helt engelskspråkiga film – och beskrivs som "en episk satir som utspelar sig i modevärlden och de superrikas universum".

I filmen blir modellparet Carl (Dickinson) och Yaya (Dean Kriek) medbjudna på en lyxkryssning. Men när yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska (Dolly De Leon). I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

- Det är ett stort privilegium att få arbeta med den geniale Östlund. I dessa oroliga tider är det inte mycket annat som hade fått mig att resa så här långt. Arbetet med filmen är oerhört inspirerande för mig, kommenterar Woody Harrelson.

Filmen har beräknad premiär år 2021.
| 1 juli 2020 14:30 |