Film

Skribent

MovieZine

25 juni 2015 | 23:35

Rose McGowan vs Hollywoodsexismen

Adam Sandlers olämpliga filmkrav blev droppen.
Rose McGowan har förklarat krig mot sexismen i Hollywood. Nu får hon stöd av skådespelare som Jessica Chastain på Twitter. Samtidigt ska McGowans agent ha gett henne sparken.

Veckans stora samtalsämne i Hollywood började redan 18 juni. Då twittrade McGowan om ett Adam Sandler-manus som hon fann både skrämmande och hysteriskt roligt. Inte på ett bra sätt.

”Bär en tajt topp som visar upp urringningen (gärna pushup-behå)”, stod det i ett meddelande som McGowan återpublicerade på Twitter tillsammans med egna kommentaren:

”Casting-kommentar till ett manus jag fick idag. På riktigt. Huvudrollens namn rimmar med Madam Panhandler... haha , jag dör."McGowans agenter tyckte inte det var lika humoristiskt. Några dagar senare twittrar hon:

"Jag fick sparken av min fega agent för att jag talade ut om Hollywoods bullshit. Hahaha #douchebags”

Rose McGowans attack på Hollywoodsexismen har annars möts med jubel och applåder. Flera andra skådespelerskor har visat sitt stöd online. Heather Matarazzo skriver:

”Älskar dig. You got this, we got this. WE GOT YOU!”

Jessica Chastain har också kommenterat:

”Hur hon behandlas är ett bevis på den misogyni som genomsyrar hela industrin”.

En källa från produktionsbolaget Happy Madison säger till Variety att varken Adam Sandler eller producenterna kände till den olyckliga formuleringen i castingannonsen. 

- De tycker det var totalt opassande och har sett till att det inte händer igen.
| 25 juni 2015 23:35 |