Serie

Skribent

MovieZine

21 februari 2024 | 09:13

"Ronja Rövardotter"-serien har ett premiärdatum

Dags för vårskrik när Astrid Lindgrens världsberömda berättelse kommer till Netflix i mars.
Idag meddelar Netflix att Astrid Lindgrens världsberömda berättelse om Ronja Rövardotter får streamingpremiär den 28 mars.
 
Serien "Ronja Rövardotter" följer en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr. När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk, och ibland farlig, plats fylld av märkliga varelser. Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, är det början på en mörk familjefejd och en förbjuden vänskap, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla.
 
Hans Rosenfeldt (Bron, Marcella) har skrivit manus. I rollerna syns bland andra Kerstin Linden, Christopher Wagelin, Sverrir Gudnason, Pernilla August och Johan Ulveson.
 
 
"Ronja Rövardotter" kommer att släppas i två delar. Den första delen består av 6 avsnitt med premiär den 28 mars. Del 2 har premiär senare under 2024. Netflix kommer lansera serien i Norden, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Nederländerna och andra länder i Europa.
| 21 februari 2024 09:13 |