Serie

Skribent

MovieZine

22 maj 2023 | 12:20

FLX gör tv-serie av spänningsromanen "Skuggland"

En ny thrillerserie om skolmobbning som spårar ur - från FLX som producerat "Störst av allt" och "Solsidan".
En ny svensk tv-serie att hålla koll på är nyss utannonserade "Skuggland", baserad på Marcus Dunbergs spänningsroman som kom ut i mars.
 
Handlingen utspelar sig på en fin privatskola i Stockholm, där 11-åriga Daniel blir mobbad och trakasserad eftersom han inte kommer från en rik familj som alla andra.
 
FLX haer förvärvat rättigheterna till boken och producerar serien ihop med SF Studios. FLX har tidigare gett oss populära serier som "Kärlek & anarki" och "Störst av allt" på Netflix, "Vuxna människor" och "Solsidan" för TV4 och "Bonusfamiljen" på SVT. Vilken kanal eller streamingtjänst som kniper "Skuggland" är för närvarande inte klart.
 
– Marcus Dunberg har skrivit en fantastisk roman som känns verkligt relevant och samtida. Särskilt med tanke på den explosion av ultraförmögna individer Sverige har sett de senaste åren och konsekvenserna av den utvecklingen. FLX siktar på att producera en spännande tv-serie som berättar en gripande och viktig historia om en ny typ av Sverige, säger Pontus Edgren, Managing Partner FLX.
 

Om sociala hierarkier och mobbning i "Skuggland" 

 
På den exklusiva privatskolan Lyceum styr de rikaste barnen. 11-årige Daniel är längst ner i den hierarkin. Efter en allvarlig händelse kan skolan inte längre blunda för trakasserierna. Eller? I jakten på upprättelse ser Daniels mamma, Vicki, snart att även sanningen kommer med ett pris. Lyceums grundare, miljardären Gunnar Grentz, regerar i bakgrunden. Men denna händelse hotar nu hans ställning.
 
– I en spänningshistoria om klass, sociala hierarkier och mobbning skriver Marcus Dunberg nyanserat och fängslande. Det är en miljö och ett tema perfekt att gestalta i en tv-serie!, säger Elin Kvist, Dramachef, FLX.
| 22 maj 2023 12:20 |