Serie

Skribent

MovieZine

10 juni 2021 | 09:15

Rollspelet blir en mardröm i nya svenska skräckserien "Dystopia"

Se den officiella trailern för Viaplay-originalet "Dystopia", en skräckserie av teamet bakom "Svartsjön".
Viaplays nya originalserie "Dystopia" handlar om ett gäng unga svenskar mitt i karriären som ska arrangera ett stort postapokalyptiskt rollspel i Sverige, dit likasinnade från hela Europa är inbjudna. Gemensamt för deltagarna är att de älskar att pressa sig själva mentalt och fysiskt. Nu har de hittat en fabrik långt ut i de svenska skogarna som av okänd anledning övergavs på 1980-talet, mitt under kalla kriget.

När gänget anländer till den isolerade platsen börjar snart oväntade saker att hända, saker som sätter igång mörka krafter inom och utom gruppen.

– "Dystopia" är en osvensk och orädd serie som var väldigt utmanande att spela in, men jag älskade att spela min karaktär Domenica. Det är fantastiskt att få spela en hämningslös och hård alfatjej som tar vad hon vill ha. Dessutom är fotot så våldsamt snyggt att den är sevärd bara därför, säger skådespelaren Lola Zackow.

I trailern får man se glimtar från de läskiga mörka miljöerna inne i fabriken. Situationen blir inte bättre av att gänget har gjort sitt yttersta för att göra fabriken ännu läskigare än vad den redan är, för att det ska påminna om en framtida katastrof. För den som rör sig där inne blir det svårt att avgöra när faran närmar sig... om de ens upptäcker den.
 
 
 
"Dystopia" bygger på en originalidé av regissören Richard Jarnhed ("Svartsjön", "Åreakuten") samt producenten Lotta Westberg, som också tagit med sig inspelningsteamet bakom "Svartsjöns" första säsong till inspelningarna i Lindesbergs skogar.
 
I rollerna ser vi Madeleine Martin, Happy Jankell, Johan Hafezi, Einar Bredefeldt, Lola Zackow och Johan Hedenberg, med flera.

Alla avsnitt släpps på premiärdagen 13 juni på Viaplay.
| 10 juni 2021 09:15 |