Film

Skribent

MovieZine

23 augusti 2021 | 14:10

Rolf Lassgård är Bamses nya röst

Tillsammans med Johan Ulveson och Johan Glans gör de röster till Bamse, Skalman och Lille Skutt i nya filmen "Bamse och vulkanön".
En ny trilogi om Bamse är på väg, och med den en ny vision - och nya röster. Nordisk Film utlovar ett nytt, mer filmiskt och ett djupare filmuniversum som möter publiken där även de populära karaktärerna har genomgått en förändring.

Rolf Lassgård träder in som Bamses nya röst, Johan Glans ger liv åt Lille Skutts darrande röst och Johan Ulveson tar sig an Skalmans myndiga stämma.
 
- Vi har lyckats få de finaste och roligaste skådespelare jag kan tänka mig; de varmaste skratten, den mest geniala komiska timingen och det roligaste gnabbandet fångar vi med vår drömcast. Nu längtar jag bara efter att alla ska få se och höra vad vi gjort och julen kan inte komma fort nog i år!, säger filmens producent Johanna Bergenstråhle i ett pressmeddelande.
 
Large 355fa2b488fc39b43ecf854fb1c98e91 bamse 2021 roster
 
Övriga röster görs av Sissela Kyle som biologen Beanka, Rachel Mohlin som den nya antagonisten Kattja, journalisten och programledaren Carina Bergfeldt som utrikeskorrespondenten Carina Mullvad och Jonatan Unge gör rösten till den något arrogante portiern på Hotell Nord.

De tre tidigare filmerna om Bamse har setts av över en miljon människor på bio, och Bamse är en av Sveriges starkaste varumärken.
 
 
Första filmen ut i den nya trilogin om Bamse och hans vänner heter "Bamse och vulkanön" och har biopremiär över hela landet den 22 december.  För regin svarar Christian Ryltenius.
| 23 augusti 2021 14:10 |