BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

3 juni 2019 | 11:30

”Rocketman” vann över Godzilla på biotoppen

Elton John är större än monstrens härskare.
Sommarens storfilmer avlöser varandra på bioduken, och förra veckan landade inte mindre än två efterlängtade titlar. Musikbiografin ”Rocketman” gick raka vägen in på biotoppens andraplats, före ”Godzilla II: King of the Monsters” som nöjer sig med plats nummer 3. Filmen om Elton John får höga betyg av MovieZines läsare, med 4.2 i snitt.
 
Betygsätt och recensera "Rocketman" här...

Den mest sedda filmen på svenska biodukar är Disneys remake ”Aladdin”, för andra helgen i rad. Thrillern ”Ma” är en annan nykomling på topplistan, och hittas på plats 9. Se hela biotoppen här...
 
På amerikanska Box Office är det Godzilla som regerar. Med 49 miljoner dollar i intäkter i USA hamnar monsterfilmen lite under studions förväntningar, skriver BoxOfficeMojo. Intäkterna världen över uppgår till 179 miljoner dollar så den har just spelat in sin budget.

"Aladdin" håller på att bli en riktig biosuccé. Med 445 miljoner dollar i kassan hittills är den redan större än Tim Burtons "Dumbo", Disneys senaste filmatisering.

Och för alla som gillar att nörda ner sig i biosiffror kan vi meddela att "Avengers: Endgame" har tjänat ihop 2,713 miljarder dollar, och har nu "bara" 75 miljoner kvar innan den petar ned "Avatar" som tidernas mest framgångsrika film.
 
Nu i veckan är det premiär för "X-Men: Dark Phoenix" på onsdag. Det återstår att se om mutanterna har kraft nog att peta ner biotoppens tre stora juggernauts just nu.
| 3 juni 2019 11:30 |