Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

5 maj 2015 | 21:00

RoboCop och Creepy Pasta blir serier

Och även Justice League och Happy Wheels.
Har du läst "Ben Drowned"? Känner du till "Slender Man"? Har du upplevt "Jeff the Killer"? Då kan Machinimas nya projekt vara något för dig. Företaget, som inriktar sig på spelkulturen och hardcore-fans, har nämligen utannonserat ett gäng nya satsningar på serier på teman så vitt skilda som Clive Barker-skräck och kulörta leksaksbilar.

Företaget Machinima är alltså en stor aktör på YouTube och kommer i samarbete med bland annat Metro-Goldwyn-Meyer, Roberto Orci ( som var med och skrev "Star Trek" och "Transformers") och tidigare nämnda skräckkungen Clive Barker producera och släppa flera projekt.

RoboCop kommer förvandlas till webserie med det speciella valet att låta handlingen utspela sig ur polisernas synvinkel. Alltså som en first person shooter (för er gamers därute i etern).  Och med poliserna menar jag plural, eftersom RoboCops i den här versionen har blivit en stapelvara.

Clive Barker kommer för en stund att överge sina egna monstruösa skapelser för att istället ge liv åt så kallad "Creepy Pasta", vilket är en form av, i många fall ganska nyskapande, spökhistorier som sprids på internetforum. Slender Man är nog den mest kända av dessa historier, och Barker kommer göra kortfilmer baserade på de mest populära historierna som communityn tar fram. Spännande!

Utöver detta kommer hela tre projekt produceras med utgångspunkt ur DC Comics universum (där bland andra Batman huserar), fast det rör sig då om animerade sådana.

Machinimas VD Chad Gutstein avslutade sin utannonsering med följande citat:

- Med våra nya satningar kommer vi påminna våra fans och klienter om en sak; Machinima är tillbaka!

Jag får erkänna att jag inte är helt säker på var de varit, men det kanske faller något gott ur detta ändå.
| 5 maj 2015 21:00 |