Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 juli 2013 | 14:01

"RoboCop" blir PG-13

"Vi vill nå ut till en så bred publik som möjligt", säger regissören Jose Padilha.

De som redan bestämt sig för att ogilla nyinspelade "RoboCop" blir inte direkt glada av det här: filmen siktar på åldersgränsen PG-13 i USA. Enligt actionfilmernas ordbok betyder det mildare våld, inget blod och ett fåtal svordomar, dvs "olämplig för barn under 13 år".

- Vi spelar in filmen så att den kan ses av största möjliga publik, vilket innebär PG-13, säger Jose Padilha under gårdagens möte med fansen på Comic-Con.

Det rimmar kanske illa med Paul Verhoevens originalfilm från 1987, som tack vare sin brutalitet först stämplades med den hårda ratingen X. Regissören gick sedan med på att klippa bort det värsta, för att få ner åldersgränsen till R (olämplig under 17 år).

Men Padilha har ett svar på det också:

- Tanken att "RoboCop" måste vara R-rated för att originalet var så otroligt våldsamt... Det köper jag inte. "The Dark Knight" var PG-13 så man kommer undan med en hel del.

Vad en PG-13 rating innebär i Sverige vet man aldrig riktigt. Beroende på hur våldsamt det blir kan "RoboCop" få en 11-årsgräns eller lika gärna bli tillåten från 15 år. Så vänta lite till innan du bokar in biokvällen med barnen och svärföräldrarna, är mitt förslag.

Joel Kinnaman har huvudrollen som snuten som efter en olycka byggs om till halvrobot för att fortsätta bekämpa kriminalitet. Abbie Cornish, Michael Keaton och Samuel L. Jackson har också roller i filmen som kommer på bio 7 februari 2014.

En första trailer visades på Comic-Con och dyker upp här på MovieZine inom kort. Tills vidare, kolla in den virala videon som teasar robosnuten och fler av filmens dödsbringande maskiner:

| 20 juli 2013 14:01 |