Skribent

Patrik Jonsson

6 september 2012 | 21:01

Robin Williams aktuell för comeback i TV-rutan

I veckans TV-rapporter berättar vi att Showtime håller på och utvecklar en serie av "The Good Shepherd" och att "Crossing Lines" har fått klartecken.

Vad sägs om en komediserie skapad av David E. Kelley med Robin Williams i huvudrollen? Ja säger (skriker) jag så klart och detta är nu inte långt från att bli till verklighet. CBS förhandlar nämligen just nu med de båda nämnda om en serie, en så kallad "arbetsplatskomedi", som ska utspela sig på en reklambyrå där Williams är aktuell för rollen som verkställande direktör där även karaktärens dotter finns anställd. Enligt rykten ska Williams vara mycket positiv till det hela och det är ju nu dryga 30 år sedan han lämnade TV-branschen iom "Mork & Mindy" så en comeback vore sannerligen på tiden, jag håller alla tummar!

Kabelkanalen Showtime håller på att utvecklar "The Good Shepherd" och serien ska, precis som det låter, bygga på karaktärerna från filmen med samma namn från 2006 som regisserades av Robert de Niro och som även hade honom, Matt Damon och Angelina Jolie i några av rollerna. Oscarvinnaren Eric Roth, som då det begav sig, skrev manuset till filmen kommer även att skriva manuset till serien och stå som producent tillsammans med De Niro som i sin tur faktiskt kommer att regissera. Jag lär få anledning till att återkomma till detta projekt så fort detaljer kring rollbesättningar och annan liknande information avslöjas, kan bli riktigt bra detta.

Den framgångsrike producenten Howard Gordon ("Homeland", "24", "X-Files") har parat ihop sig med manusförfattaren Josh Friedman ("War of the Worlds" & "Terminator-The Sarah Connor Chronicles") för ett futuristiskt sci/fi-drama som har fått hög prioritet hos NBC. Serien, som ännu så länge saknar titel, ska utspela sig i en alternativ värld där människorobotar hör till vardagen. Där ska vi få följa en polis som blir satt att utreda det allra första mordet på en människorobot, det visar sig dock att det ligger mycket större saker bakom detta mord än väntat. Med Howard Gordon bakom spakarna så kan detta så klart bli väldigt bra, men frågan är väl ifall verkligen NBC är rätt kanal för en sådan här serie?

Donald Sutherland, William Fichtner och Marc Lavoine har fått tre av de ledande rollerna i thrillerserien "Crossing Lines" som är skapad av Ed Bernero ("Criminal Minds"). Projektet har redan fått klartecken till 10 avsnitt och inspelningarna kommer att dra igång nu i september och serien ska, då det väl är dags, att ha premiär i 81 länder samtidigt, detta genom Sony Pictures AXN-kanaler. "Crossing Lines" kommer att fokusera på ett team av brottsutredare, hopsatt av den internationella brottsdomstolen, som har till uppdrag att spåra seriebrottslingar/mördare som tagit sig över de europeiska gränserna.

Di Bonaventura Television har sålt ännu en serie och den här gången är det ABC som har huggit på betet som den här gången hette "Patron Saints". Serien ska bli en slags mysteriethriller där vi kortfattat ska få följa en hemlig grupp som hjälper människor i hopplösa situationer. "Patron Saints" skrivs av Jeffrey Bell som tidigare skapat avsnitt till bl.a "Spartacus", "Alias" och "The X-Files".

Streamingkanalen Netflix har gett serien "Orange is the New Black", som baseras på boken med samma namn av Piper Kerman, en full säsong på 13 avsnitt. Bakom serien står "Weeds"-skaparen Jenji Kohan och nyligen fick Taylor Shilling ("The Lucky One") huvudrollen. "Orange is the New Black" kommer att till stor del utspela sig på ett kvinnofängelse där vi kommer att få följa Piper (Shilling) som nyintagen fånge. Serien kommer, precis som "Weeds", att bli ett drama med komiska undertoner. Detta blir således Netflix:s tredje helt egna produktion följd av Finchers "House of Cards" och fortsättningen på "Arrested Development".

När nu "Fringe" avslutas och försvinner efter hösten så behöver Fox så klart någonting nytt att täppa till det hålet med och det kommer de att göra med hjälp av ännu en J.J. Abrams-skapad serie. Det hela ska bli ett futuristiskt drama som beskrivs som en actionpackad s.k. "Buddy Cop Show" där poliserna i L.A. paras ihop med högt utvecklade människoliknande robotar. Inte helt olikt NBC:s och Howard Gordons projekt med andra ord och jag ställer mig väldigt tveksam till just denna. Lär väl bli ännu en procedural som man finner tjatig efter bara några avsnitt, den som lever får se.

Starz har gett fullt förtroende till projektet "The White Queen" och har därmed gett serien en första säsong på 10 avsnitt. "The White Queen" kommer att utspela sig under det engelska inbördeskriget kallat "Rosornas Krig" som periodvis utkämpade sig under åren 1455-1485. Serien ska baseras på tre böcker skrivna av Philippa Gregory ("The White Queen", "The Red Queen" och "The Kingmakers Daughter") och kommer bl.a. att ha Jane McTeer, James Frain och Max Irons i några av rollerna. Premiär för serien blir det någon gång under nästa år.

Efter kritikerrosade men ack så publiksvikande serier som "Lone Star" och "Awake" så ger sig nu Kyle Killen in i leken igen, trägen vinner eller hur är det nu man säger? Denna gång så heter serien "Influence" och den kommer till stor del att fokusera på ett komplicerat förhållande mellan ett udda brödrapar som består av ett bipolärt geni i mänsklig psykologi och en smidig och smart f.d. brottsling. Tillsammans så styr dessa två bröder en unik agentur där de löser sina klienters problem genom motivation och manipulation. ABC står bakom serien, som återigen tycks ska leka med våra psyken och det är väl bara att önska lycka till. Kyle Killen är en mycket intressant serie och filmskapare, ja han skrev faktiskt även manuset till Jodie Fosters film "The Beaver".

Nyheter i korthet;

HBO:s egna dokumentär om det alldeles fantastiska bandet The Rolling Stones (som firar 50-årsjubileum i år) har fått både en titel och ett premiärdatum; "Crossfire Hurricane" kommer att ha premiär den 15:e november på just HBO.

ABC har köpt upp rättigheterna till att göra en dramaserie av Scott Bolzans bästsäljande memoarer "My Life, Deleted" som kretsar kring en man som drabbats av minnesförlust.

De gamla "Beverly Hills"-kollegorna Luke Perry och Jennie Garth har tillsammans en sitcom på gång för kanalen TV Land.

Ken Kwapis mörka komediserie "Trending Down" har så gott som fått grönt ljust till ett pilotavsnitt av Showtime.

Julia Ormond har fått en bärande roll i Lifetime:s serie "Witches of East End" som baseras på romanen med samma namn.

Det ryktas om att Gil Grissom...åh förlåt mig, William Petersen menade jag, är på väg att lämna sin egenproducerade serie "Hurt People" som just nu är under utveckling hos Cinemax. Anledningen ska vara meningsskiljeaktigheter med manusförfattarna angående vilken väg serien ska ta, Petersen skulle även spela huvudrollen. Detta är dock endast sådana där berömda rykten ännu så länge.

FX har avslöjat sitt höstchema och här har ni det.

"Säsongsavslutningen" av AMC:s "Breaking Bad" sågs av 2,8 miljoner i söndags vilket i sig betydde en ökning med hela 47 procent från säsongsavslutningen ifjol.

Nate Torrence ("She is Out of My League") och Kevin Weisman ("Alias") har fått två av rollerna i HBO:s och Stephen Merchants komediserie "Hello Ladies".

Pappa "Law & Order", dvs Dick Wolf, ska göra en adaption på den engelska thrillerserien "Injustice" och David Hudgins "Friday Night Lights" kommer att producera.

FX ska ge sig på martial arts och detta gör de med ett projekt kallat "Downtown Dragons" som ska utspela sig i New Yorks Chinatown under 80-talet där gangsters måste förlita sig på traditionell fighting då ett förbud mot vapen har utlysts av de olika territoriernas gangsterbossar. Suck.

TV-serien baserad på "Beverly Hills Cop", som jag skrev om den förra veckan, hamnade till slut hos CBS som iom detta även band sig till att spela in minst ett pilotavsnitt.

Ja och även denna vecka tänker jag runda av med lite nytt kring den kommande säsongen av "American Horror Story". För det första så har den andra säsongen nu fått sig ett premiärdatum och det är den 17:e september på FX som gäller och sedan så har de släppt ytterligare en teasertrailer, denna är dock något längre än de jag länkade till den förra veckan, "hela" 9 sekunder längre. Vi hörs igen om en vecka, håll ut eller andas ut!

| 6 september 2012 21:01 |