Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

17 november 2016 | 06:00

Robert Downey Jr. regidebuterar i nya "Singularity"

Det här är vad vi vet om det nya projektet.
Skådespelaren Robert Downey Jr. skulle egentligen kunna leva två livstider på den förmögenhet han redan har tjänat in, men nu ska han och hans fru Susan Downey producera en egen tv-serie kallad "Singularity". Detta markerar också Roberts verkliga regidebut.

Ingenting avslöjas ännu om idén till serien, men titeln låter som en sci-fi med antingen rymd- eller teknologitema. Det finns också anledning att tro att serien blir ganska mörk, då Team Downey Productions ska jobba ihop med Sonar Entertainment som tidigare filmat skräck-dramat "South of Hell", Tom Hardys kommande "Taboo" och Stephen King-serien "Mr. Mercedes".

Huvudrollen ska spelas av Anthony Michael Hall ("Dead Zone", "Community"). Robert Downey Jr. ska regissera pilotavsnittet och om serien snappas upp av en kanal kan det hända att han sitter kvar i registolen. Det finns ännu ingen manusförfattare på projektet.

Det är inte det enda tv-projektet han har i görningen. För några månader sedan skrev vi om en möjlig reboot av "Perry Mason" som Downey Jr. har börjat jobba på ihop med "True Detective"-skaparen Nic Pizzolatto.

Vilken är Robert Downey Jr. bästa roll?
| 17 november 2016 06:00 |