Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

16 augusti 2016 | 11:25

Robert Downey Jr. och "True Detective"-skaparen gör tv-serie ihop på HBO

Ryktet säger att Downey Jr. vill göra en "Perry Mason"-reboot. Jackpot?
Vad får vi när kvalitetsinriktade HBO parar ihop en av samtidens bästa tv-seriemakare med en av Hollywoods mest högavlönade och välkända ansikten? En potentiellt förbannat bra tv-serie!

Enligt Variety är bollen i rullning för en tv-serie på HBO med "True Detectives" Nic Pizzolatto på manus och Robert "Iron Man" Downey Jr. på skärmen. Ingen av parterna har kommenterat saken, men ryktet säger att det kan vara en tv-serievariant av Downeys tidigare försök att göra en nyinspelning på "Perry Mason". Skådespelaren ville ursprungligen återuppliva serien som en långfilm hos Warner Bros. under 2011, men efter att hans andra advokatfilm "The Judge" inte gick så bra, enades WB och Team Downey att reboot-filmen troligen var bättre lämpad som tv-serie. "Perry Mason" gick på tv mellan 1957-1966.

Nu blir säkert många "True Detective"-fans oroliga för vad som händer med serien om Pizzolatto är upptagen med Downey Jr. Efter en lysande första säsong och ett stolpskott till uppföljare har ingenting beslutats ännu om en tredje säsong. Manusförfattaren och HBO måste första komma överens om i vilken riktninge de vill ta "True Detective". Pizzolatto har fortfarande kontrakt med HBO tills 2018, så det finns en chans att han hinner med båda serierna innan dess.

Vill du se det här projektet bli av?
| 16 augusti 2016 11:25 |