Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 mars 2023 | 08:20

Robert Downey Jr får vertigo i Hitchcock-remake

Originalet har utsetts till en av tidernas bästa filmer. Nu försöker Paramount sig på en nyinspelning av Hitchcocks klassiska, svindlande thriller.
En av Alfred Hitchcocks bästa thrillers ska få en nyinspelning hos Paramount. Förhoppningen är att Robert Downey Jr ska ta över rollen som spelades av James Stewart i "en av tidernas bästa filmer".
 
"Studie i brott" från 1958 följer en före detta detektiv som anlitas för att spana på en väns fru (Kim Novak) sedan hon börjat bete sig irrationellt. Hans inre demoner kolliderar med besattheten över den vackra kvinnan.
 
Hollywood Reporter berättar att den nya versionen skrivs av Steven Knight, känd för tv-serien "Peaky Blinders" och filmer som "Spencer" och "Locke". Han ska för övrigt också hinna med att skriva manus till en kommande Star Wars-film.
 
 
Alfred Hitchcock, regissören som kom att kallas för spänningens mästare, gjorde närmare 50 långfilmer under 1930- till 1960-talet. Flera av hans klassiska thrillers har fått remakes, bland annat "Psycho" och "Rebecca" - men sällan av samma höga klass som originalet.
| 24 mars 2023 08:20 |