Film

Skribent

Viktor Eriksson

16 februari 2024 | 21:45

Ridley Scott regisserar film om discolegenderna Bee Gees

Filmstudion ska velat ha Ridley Scott till projektet efter att de blev imponerade av det tidiga materialet från "Gladiator 2".
Ridley Scott må nyligen ha fyllt 86 år men verkar likväl jobba på för fulla muggar. Nu rapporterar Deadline att “Gladiator”- och “Napoleon”-regissören förhandlar med Paramount Pictures om att regissera en film om musikgruppen Bee Gees.
 
Ridley Scott uppges precis blivit klar med uppföljaren till “Gladiator” och cheferna på Paramount ska blivit så imponerade av det tidiga materialet från filmen att de snabbt ville få honom till deras Bee Gees-film. Ridley Scott är inte främmande för att göra biografier men detta blir i så fall första gången han regisserar en som handlar om musiker.
 
Bee Gees var en musikgrupp som bestod av bröderna Barry, Robin och Maurice Gibb och som blev oerhört framgångsrika på 1970-talet. En tidsera som de i viss mån definierade genom sitt soundtrack till filmen “Saturday Night Fever” som med discoklassiker som “How Deep Is Your Love”, “More Than a Woman”, “Staying Alive”, “Night Fever” och “If I Can’t Have You” har definierat en hel genre. Soundtracket var också världens mest sålda album fram tills dess att den blev slagen av Michael Jacksons "Thriller".
 
Samtidigt som Bee Gees i mångt och mycket definierade 1970-talet fick de också svårt att lämna tidseran. Inte minst när det blev en motreaktion mot discogenrens popularitet. När Maurice Gibb plötsligt gick bort under 2003 valde de två andra bröderna att sluta använda gruppens namn. Under 2009 gick även Robin Gibb bort efter en längre tid sjukdom, vilket gjorde Barry till den enda levande tidigare medlemmen. 
 
Den som inte orkar vänta på Ridley Scotts film kan redan nu annars se HBO-dokumentären "The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart" som är tillgänglig på HBO Max.
 
| 16 februari 2024 21:45 |