Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 augusti 2014 | 16:00

Ricky Gervais "The Office"-film spelas in nästa år

Världens sämste chef, David Brent, kommer till vita duken nästa år.
Ricky Gervais och Stephen Merchants mockumentärserie "The Office" gick mellan 2001 och 2003 i brittiska BBC och blev snabbt kultförklarad. Den gav också upphov till en rad remakes, bland annat i USA (med Steve Carell) och i här i Sverige ("Kontoret" i TV4). 

Nu ska huvudpersonen, den fantastiskt självcentrerade och politiskt inkorrekte mellanchefen David Brent, spelad av Ricky Gervais själv, göra comeback.  Han får en egen film av BBC, "life on the Road", som ska börja spelas in nästa år i Storbritannien. 

Detta bekräftas i ett pressmeddelande som Digital Spy tagit del av. 

"Vi kommer få veta vad Brent gör nu och vad han sysslat med under de 15 år som gått sedan han blev uppsagd från sitt älskade Wernham Hogg", står det i pressutskicket. 

"Han är säljare nu, åker genom landet och säljer städprodukter, men han har aldrig riktigt givit upp drömmen om att bli rockstjärna."

Filmen kommer - mockumentärsstilenligt - följa Brents egenfinansierade Englandsturné, och han tror att slutresultatet kommer bli som när "Scorsese filmar The Rolling Stones", men det visar sig att det bara är tänkt som en "var är de nu"-dokumentär. Ouch.

Förra året spelade Gervais in David Brent-special för välgörenhetsorganisationen Comic Relief. I klippet har det då gått 10 år sedan sist och David Brent berättar redan här om sitt nya liv som säljare. Man kan säga att detta är ett smakprov på den kommande filmen. Kolla själva: 


Ser ni fram emot "The Office"-rullen? Har världen saknat David Brent? Vad tror ni?
| 6 augusti 2014 16:00 |