Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 juni 2015 | 13:00

Ricky Gervais gör "The Office"-filmen utan Stephen Merchant

Det här börjar kännas som en dålig idé.
För fans av brittiska "The Office" har prospektet att få se en långfilm om David Brent varit ett tveeggat svärd. Många vill såklart se mer av Ricky Gervais signaturroll men personligen är jag kluven. Serien slutade så fint, med en liten revansch för David inför ögonen på Chris Finch och Neil Godwin, och jag vet inte alls om jag är så sugen på att få veta svart på vitt att ett eventuellt förhållande med Davids dejt på julfesten i slutändan inte höll.

Nu rapporterar Metro UK att spin-off-filmen "Life on the Road", som ska handla om Brents turnéliv med sitt band "Foregone Conclusion", inte kommer att ha originalseriens medskapare Stephen Merchant med på tåget den här gången. Oroande nyheter, framförallt då Merchant var den som stod för mycket av den känslomässiga kärnan i serien, med Gervais mer involverad i de rent komiska delarna.

Det ryktas också om att inga andra av seriens karaktärer kommer medverka i filmen, vilket betyder att vi alltså inte lär få se Tim (Martin Freeman) och Dawn (Lucy Davis) och de andra den här gången. 

Jag tror kort sagt att ribban ligger alldeles för högt för Gervais (vars formkurva pekat stadigt neråt sedan serien slutade) någonsin ska kunna nå upp till originalets nivå, och att han gör bäst i att låta karaktären förbli insomnad. Det är ju trots allt ofta genom återhållsamhet som riktiga legender blir till.

Vad tror ni om "Life on the Road", utan Merchants inblandning? 
| 22 juni 2015 13:00 |