Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

27 september 2023 | 10:01

"Resident Evil"-studion tycker att spel är alldeles för billiga

Harushiro Tsujimoto, som är chef för Capcom, menar att ökande löner och utvecklingskostnader i branschen antagligen kommer leda till dyrare spel.
Är spel alldeles för billiga? Ja, det tycker chefen för Capcom, Harushiro Tsujimoto. Kotaku har tagit del av en rapport från Nikkei som skriver om japansk ekonomi. Här uttalar sig chefen om spelvärldens läge i lågkonjunkturen:
 
- Utvecklingskostnaderna är cirka 100 gånger högre än under Nintendo 8 bitars-eran, men spelpriserna har inte gått upp så mycket. Med tanke på att lönerna stiger i branschen som helhet tror jag att höjda spelpriser är ett hälsosamt alternativ för företag.
 
Både Sony och Microsoft har redan höjt priserna för sina spel. Vid release sommaren 2021 kunde man hitta “Ratchet & Clank: Rift Apart” för mellan 598-799 kr enligt Prisjakt, medan kommande “Marvel's Spider-Man 2” är som billigast för svindlande 799 kr.
 
Men Tsujimoto verkar inte vara orolig över att spel blir dyrare:
 
- Bara för att vi befinner oss i en lågkonjunktur, betyder det inte att du inte kommer att gå på bio eller på konserter. Spel av hög kvalité kommer att sälja ändå, fortsätter han.
 
Ett av Capcoms senaste spel, “Street Fighter 6”, var som billigast 598 kr när det släpptes, enligt Prisjakt. Men än så länge har inte Capcom höjt priserna, för kommande iPhone-versionen av "Resident Evil 4" skall enligt IGN ha samma prislapp som fightingspelet.
 
Vart går din smärtgräns ekonomiskt när du köper ett nytt spel?
| 27 september 2023 10:01 |