Film

Skribent

Erika Jarhed

17 april 2023 | 12:00

Nicolas Cages nya skräckkomedi floppar på bio

Kanske har folk tröttnat på Dracula. "Renfield" som fick premiär förra veckan floppar på bio med endast 10 miljoner dollar i intäkter världen över.
Nicolas Cage som den ikoniska karaktären Dracula och Nicolas Hoult som hans kompanj Renfield verkar inte gå hem hos publiken. Variety skriver nu att filmen "Renfield" floppar på bio efter dess första premiärhelg, och intar endast fjärde platsen på biotoppen i USA där den endast har skrapat ihop 7,7 miljoner dollar i intäkter.
 
Globalt sett har den sammanlagt bara fått in ynka 10 miljoner dollar.
 
I stället ligger "Super Mario Bros. Filmen" stadigt på plats nummer ett, därefter "John Wick: Chapter 4" och "The Pope's Exorcist", som dock inte heller har gjort några bra siffror sedan sin premiär i början av april.
 
 
Detta blir ett stort bakslag för "Renfield" som kostade ungefär 65 miljoner dollar att göra, med ytterligare flera miljoner i budget till sin marknadsföring.
 
Men av MovieZines recensent fick filmen ett högt betyg då den bland annat bjöd på "blodig underhållning med gott om humor". Läs hela recensionen.
 
Det verkar dock som att ingenting kan slå de färgglada Super Mario-gubbarna som nu har tagit över som den mest inkomstbringande tv-spelsfilmen någonsin.
| 17 april 2023 12:00 |