Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 maj 2019 | 18:45

Renée Zellweger spelar Judy Garland i ny biopic

Kan det bli en ny Oscarsnominering? Se första teaser-trailern för "Judy" som släpps i höst.
Judy Garlands lika glamorösa som tragiska liv skildras i nya biografin "Judy". Garland, känd för "Trollkarlen från Oz" (1939) och "En stjärna föds" (1954) dog av en överdos bara 47 år gammal. Men hennes filmer, musik, och status som en stor underhållare lever kvar än idag.

I den nya dramafilmen är det Renée Zellweger som tar sig an rollen. Och frågan är om Oscarsvinnaren har fler priser att hämta, efter sin gestaltning av en sådan ikon?
 
Historien kommer att fokusera på den sista tiden i Garlands liv, närmare bestämt vintern 1968 då hon anländer till London för en serie utsålda konserter. I den första teasern hör vi Zellweger sjunga klassiska "Somewhere Over The Rainbow", och fler bekanta sånger utlovas.
 
 
Filmen, som regisseras av Rupert Goold, kommer också ha en del flashbacks, och visa hur en yngre Judy Garland blev en Hollywood-legend tack vare rollen som Dorothy i en viss välkänd familjefilm.
 
"Judy" får sin amerikanska biopremiär i slutet av september. Renée Zellweger är närmast aktuell i dramaserien "What/If" som snart släpps på Netflix.
| 10 maj 2019 18:45 |