Spel

Skribent

Viktor Eriksson

1 februari 2024 | 04:20

Remaken av “tidernas bästa skräckspel” visar upp spelbarheten i ny trailer

Exakt när nyversionen av "Silent Hill 2" kommer att släppas är fortfarande oklart.
Det har sedan tidigare varit känt att "Silent Hill 2", som ofta kallats för "tidernas bästa skräckspel", ska få en remake. Men det är först nu som utvecklaren Konami till sist släppt en trailer som visar upp själva spelbarheten. 
 
Att spelets grafik uppgraderats rejält från originalet till Playstation 2 är minst sagt en underdrift. Istället för de filmigt luddiga polygonerna från 2001 skildras mardrömmarna i remaken istället med krispigt högupplösta texturer.
 
Kameran i spelet tycks också ha förankrats mer i marken tillsammans med huvudkaraktären James Sunderland istället för att sväva strax ovanför honom. I actionsekvenser där vapen är dragna har kamerna sedan placerats strax bakom axeln på Sunderland, ungefär som i "Resident Evil 4".
 
Den nya trailern för spelet avslöjar däremot inte något släppdatum utan konstaterar bara att det är under utveckling. Sony har däremot i en tidigare trailer för spelåret 2024 inkluderat “Silent Hill 2”, vilket tyder på att det i alla fall skulle kunna släppas i år.
 
| 1 februari 2024 04:20 |