Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

14 november 2023 | 21:01

Regissören om nya “Hunger Games”-filmen: "Blev barnförbjuden"

Lawrence berättar om utmaningen kring storyns våldsamma natur och hur man fick tänka när boken inte skulle delas upp i två filmer.
Inför premiären av kommande "Hunger Games"-prequel har Francis Lawrence som stod för regin till de tre senaste filmerna i serien berättat om diverse utmaningar med adaptionen. Regissören berättade för GamesRadar+ att man nästan konstant fick navigera filmens brutalitet när boken blev film:
 
- Vad jag alltid försökt göra med dessa filmer är att fokusera på den känslomässiga påverkan våldet har, inte själva akten i sig, och att inte göra våldet underhållande. Jag vill inte försköna våldet däremot vill jag att man ska drabbas emotionellt”.
 
Dock är det lättare sagt än gjort då Lawrence lyckats få alla filmer i serien att bli barnförbjudna till en början.
 
- Varje film jag regisserat, första gången jag visar dom till censurbyrån blir dom klassade som barnförbjudna. Och sen får jag börja klippa bort detaljer, om det nu är ljud, småklipp eller blod som kan ha adderats i efterhand. Men lyckligtvis behövde jag inte ändra mycket med denna.
 
Romanen av Suzanne Collins är över 500 sidor lång och för Lawrence var det självklart att inte göra två filmer av boken. Tredje romanen “Mockingjay” delades upp och blev två filmer, något Lawrence verkar ha lärt sig utav:
 
 - Jag vill inte dela upp denna i två, vi fick så mycket kritik för att ha delat upp “Mockingjay” tidigare. Så jag tänkte, jag bryr mig inte om filmen blir lång. Vi gör en tillfredställande film som har en tydlig början, mitt och slut.
 
Håller du med Francis Lawrence om att tona ner våldet och inte dela upp novellen i två filmer? Kommentera nedan.  
| 14 november 2023 21:01 |