Film

Skribent

Viktor Jerner

30 maj 2016 | 19:45

Regissören bakom "Sånger från Manhattan" sågar Keira Knightley

"Jag kommer aldrig göra film med supermodeller igen."
John Carneys "Sånger från Manhattan" (eller "Begin Again" som den heter i USA) möttes av blandad kritik när den kom ut för två år sedan, men prestationerna från Keira Knightley och Mark Ruffalo verkar de flesta - inklusive vår recensent Andreas - gilla. 

Carney själv är dock inte en av "de flesta", för i en färsk intervju med The Independent inför filmen "Sing Street" riktar han en hel del skarp kritik mot just Knightley. Den tydliga bitterheten börjar redan när intervjuaren beskriver de positiva reaktionerna kring "Sing Street" och Carney svarar:

- Ja, det är fantastiskt. Jag är väldigt överraskad. Det är en liten och personlig film utan några Keira Knightleys. Det är verkligen givande.


Regissören John Carney. 

Pang, skott avfyrade, minst sagt. Han fortsätter sedan att beskriva Keira Knightleys "entourage" som något som direkt hindrade hans kreativa process och gjorde det svårt att "få något gjort" under inspelningen. Han säger rakt ut att han inte vill smutskasta Keira, men fortsätter sedan med att såga hennes musikaliska talang - "hon var varken en sångerska eller gitarrspelare"- och skådespeleri i stort:

- Som skådespelare är det viktigt att man inte är rädd för att få reda på vem man verkligen är och släppa fram det när kameran rullar. Keiras grej är att dölja vem hon är och jag tror inte att man kan göra det som skådespelare. Yrket kräver ett viss mått av ärlighet och självinsikt som jag inte tror att hon är redo för än och som hon definitivt inte var redo för under inspelningen av den filmen.

Ouch. Carney passar samtidigt på att berömma både Mark Ruffalo och Adam Levine för sina prestationer och hur de agerade under inspelningen.

Hur känner ni kring detta? Uppskattar ni Carneys osminkade perspektiv på saken eller är det onödigt att gå ut så här pass hårt och bittert? 
| 30 maj 2016 19:45 |