Serie

Skribent

MovieZine

14 september 2021 | 10:00

Regissören bakom "Den skyldige" filmar thrillerserie

Gustav Möller regisserar "Hur man löser ett spaningsmord" med Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake i huvudrollerna.
Med avstamp i boken "Hur man löser ett spaningsmord" skapar nu Discovery+ en dramathriller baserad på ett uppmärksammat svenskt rättsfall. Manusförfattaren Oskar Söderlund (känd för Netflix-serien "Snabba Cash") och regissören Gustav Möller (som slog igenom med danska thrillern "Den skyldige") står bakom miniserien i fem delar, som produceras av FLX.

Serien ska handla om hur en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång. Historien är baserad på journalist Joakim Palmkvists bok, som handlar om när en Missing People-volontär på eget bevåg började utreda och så småningom löste det uppmärksammade mordfallet i Förlösa år 2012.

I två av huvudrollerna ses Clara Christiansson Drake ("Gösta") och Gustav Lindh ("Älska mig").
 
Foto: Ola Kjelbye 
 
- När vi läste Joakim Palmkvists bok såg vi direkt potentialen till en unik tv-serie, säger Gustav Möller och Oskar Söderlund. En dramatisering erbjuder en väg in i den här berättelsen som inte ryms i nyhetsflödet. Vi vill bortom rubriker om våldsamma detaljer och spekulation, för att istället fördjupa oss i det psykologiska och allmänmänskliga i den här till synes ofattbara historien.
 
Serien får premiär under 2022.
| 14 september 2021 10:00 |