Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 februari 2015 | 11:45

"Red Sonja"-remake åter på banan

En ny manusförfattare gör ett försök med fantasyhjältinnan.
Den planerade nyinspelningen av "Red Sonja" har hamnat i nya händer. Hollywood Reporter skriver att relativt okände manusförfattaren Christopher Cosmo har fått i uppdrag att sätta ihop ett filmmanus. 

Red Sonja är en lättklädd, rödhårig krigare i en värld av svärd och magi. Hon skapades år 1973 av Robert E. Howard (som också ansvarar för Conan Barbaren) i Marvels serietidningar. 

Sonja spelades av Brigitte Nielsen i en filmatisering år 1985, i Sverige också känd under titeln "Barbarernas hämnd" - en film kanske mer känd för Arnold Schwarzeneggers medverkan. 

Sist vi hörde något om "Red Sonja" var 2011 då Amber Heard var aktuell för huvudrollen. Året tidigare hade Megan Fox nämnts som en möjlig kandidat

2008 ville Robert Rodriguez göra en remake med Rose McGowan. Det kom aldrig så mycket längre än några konceptbilder, där hon bland annat slickar blodet av ett svärd.

I en filmvärld där kvinnliga hjältar lyser med sin frånvaro kan "Red Sonja" bli ett välkommet tillskott, om alla bitar faller på plats och filmen inte görs enbart för tonårsgrabbarna.
| 27 februari 2015 11:45 |