Serie

Skribent

MovieZine

7 oktober 2021 | 10:00

Rakel Wärmländer och Sofia Helin i dramaserien "Limbo"

En verklig händelse har inspirerat serien om tre kvinnor som råkar ut för en förälders värsta mardröm.
Vänskap, moderskap och relationer är den röda tråden i kommande Viaplay-serien "Limbo", som består av sex avsnitt - och baseras på verkliga händelser.

Telefonen ringer mitt i natten och det värsta som kan hända, har hänt. Sönerna till de tre vännerna Ebba (Rakel Wärmländer), My (Sofia Helin) och Gloria (Louise Peterhoff) har utan tillstånd lånat en bil och råkat ut för en svår bilolycka. Alla tre skadas, men värst drabbad är Ebbas son Jakob som får livshotande skador med en osäker utgång.

Den katastrofala bilolyckan sätter kvinnornas relation till varandra och sina familjer på prov. Medan Jakob svävar mellan liv och död, hamnar de tre kvinnorna i limbo.

TV-serien "Limbo" tar avstamp i en personlig händelse i Rakel Wärmländers liv. Den spinner därifrån vidare på hur relationer förändras när personerna i dem går igenom djupa dalar och höga toppar.

- Serien i sig är helt fiktiv, men däremot är olyckan tagen ganska rakt av från verkligheten. Sen när jag själv blev förälder har jag fortsatt fundera på hur jag själv skulle reagerat och agerat om något liknande hände mig, säger Rakel i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
- Varje karaktär har sina egna problem, som i relation till olyckan kan bli både större och mindre. Vår serie förskönar inte, utan vi försöker gestalta en verklighet som är sann. Alltså en blandning av allt det fula, vackra, ytliga och djupa tillsammans, så som livet är.

"Limbo" får premiär på Viaplay under 2022.
| 7 oktober 2021 10:00 |