Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 augusti 2022 | 19:45

Radcliffe tar fram dragspelet i trailern till ”Weird”

Daniel Radcliffe spelar populärkulturens konstigaste rockstjärna i trailern till filmen om Weird Al Yancovic.
Weird Al har sedan 1980-talet varit känd för att göra parodier på kända låtar från, ”My Bologna” (baserad på The Knacks ”My Sharona”) till ”Tacky” (efter Pharrell Williams ”Happy”). Nu har han skrivit och medproducerat sin egen biopic med titeln ”Weird: The Al Yankovic Story”, baserat på en fejk-trailer med samma namn från Funny Or Die.
 
I fejk-trailern spelades Weird Al av Aaron Paul men i långfilmen så är Harry Potter själv som anammat det ikoniska krulliga håret, glasögonen och Hawaii-skjortorna. Filmen ska enligt utsago vara en satirisk parodi snarare än en sann biografisk film vilket kan anas inte minst i skildringen av Madonna (spelad av Evan Rachel Wood).
 
I andra roller ser vi Rainn Wilson som Weird Als mentor Dr. Demento, Toby Huss (”Halloween”) som Als pappa och Julianne Nicholson (”Mars of Easttown”) som Als mamma. TV-veteranen Eric Appel (”Brooklyn Nine-Nine”, ”New Girl”), som även gjorde fake-trailern, långfilmsdebuterar i registolen.
 
Baserat på trailern så ser det ut att vara en lagom knasig komedi som matchar subjektet väl och Radcliffe verkar passa perfekt i huvudrollen. Amerikanska premiären är 4 november medan det fortfarande är oklart när och om den kommer till Sverige men vi håller självklart tummarna.
 
Se trailern här:
 
| 29 augusti 2022 19:45 |